富山に日帰り出張

10/5

本日、富山に日帰りで出張です。

 

 

 

 

 

富山に来るのは久しぶり。

 

 

 

 

立山連峰の冠雪は、まだのようです。

 

 

 

 

今日は、新しくオープンする高級飲食店のワインリスト作りの依頼を受けて、スタッフの皆さんと意見交換。

 

 

 

担当ソムリエが所有していた秘蔵のお宝ワインも拝見。

 

 

 

 

ワインの状態も良好です。

 

 

 

 

いろいろとお話を伺いワインリストのコンセプトが固まりました。

 

 

 

 

お店は、金沢駅の近くに11月下旬のオープン予定。また、リポートする機会があると思います。

 

 

 

 

ミーティング終了後、富山市内の市場調査。

 

 

 

 

 

 

帰りの新幹線を待つ間に、駅構内のお気に入りの和食店で富山の銘酒と海の幸を頂きました。

 

 

 

飲食店で、お酒をいただくのは3か月ぶりくらい?

感動的です。

 

 

 

 

富山湾で獲れたお刺身は鮮度抜群。

 

 

 

 

白エビの天ぷらは、掛け値なしで絶品。

今まで食べた白エビとは全く違います。

 

 

 

 

鮮度だけでなく、調理方法にこだわりがある事をお店の方に伺いました。

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

堪能、あまりの美味しさに飲み過ぎ。

あやうく新幹線に乗り遅れるところでした。

 

 

 

 

新幹線では爆睡。

ワタシ、今日も一日おつかれさまでした。

 

 

 

Oct. 5

I had a one-day business trip to Toyama.

 

It has not snowed on Tateyama Mountains.

 

I joined in the meeting of the wine selection for some new Teppanyaki restaurant in Kanazawa.

 

They have had some secret old vintage fine wines. 

I checked the condition of them.

Fortunately, they are very fine.

 

We could decide the concept of the new wine list policy.

The restaurant will open on the end of November.

I am looking forward to visiting there.

 

 

Then I walked around the central Toyama city.

 

Then I had a dinner at my favorite local food restaurant at Toyama station.

 

I enjoyed very fine seafood dishes with very fine local sake.

 

I drank a lot of glasses.

I might drink too much.

 

It was a very nice trip.

Thank you!