今日も美味しく出来ました

6/18

休肝日

 

 

6/19

お料理当番。

 

プロシュート、スモークサーモン、チーズ、ナッツ&ドライフルーツの盛り合わせ

 

 

 

 

鮭、ハマグリ、ホタテ、マグロのホホ肉のグリル  ポテトグラタン添え

 

 

 

 

 

今日も美味しく出来ました。

 

 

 

 

1本目 ノストラーダ マカベオ・ムスカ 2019  890円

蒸し暑くなってくると、こういう超辛口タイプの白ワインが美味しいです。

スペイン・カスティーリャ産のマカベオとマスカットのブレンドです。

すっきりとして、実に美味しい。

 

 

2本目 ノストラーダ ゴールドラベル 2000  2,200円

1本目が余りにもドライですっきりしていたので、赤は少しコクのあるワインが飲みたくなりました。

で、同じノストラーダのトップキュヴェを抜きました。

カンポデボルハ産の古酒。ガルナッチャとカベルネ・ソーヴィニョンのブレンド。

21年の熟成を経たとは思えぬ新鮮な果実味がたっぷり。

加えて長期熟成したワインならではの複雑な風味。

大樽で13年、小樽で3年、オリ引き後ボトルで3年熟成を経て出荷されています。

なんかよく考えると凄いです。

これ、美味しいですよ。

 

 

 

Jun. 18

No Wine Day

 

 

Jun. 19

I cooked dinner.

 

Appetizers Plate

 

 

Seafood Grill with Potato Gratin

 

 

Very good job!

 

 

1st Nostrada Macabeo Muscat 2019  890 yen

It is made from Macabeo and Muscat grown in Castilla Spain.

The taste is very fresh and dry.

I tasted this one with ice temperature.

It is a very nice white wine for this season.

 

 

2nd Nostrada Gold Label 2000  2200 yen

Because the first wine was a so simple style, I wanted to taste some fine-complex wine.

Then I opened this old vintage.

It is made from Garnacha and Cabernet Sauvignon grown in Campo de Borja Spain.

It has a very long maturing with in the vat for 13 years, in the cask for 3 years and in the bottle for 3 years.

I felt surprisingly fresh fruits even though a very old vintage.

Also I felt very nice-complex flavor because of long maturing.

It is so tasty!