ワインと料理の持つ偉大な力

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祝事あり、某会食で隣り町の玉川学園にある老舗のレストランに伺いました。

 

 

 

 

自粛期間が続き、夜の外食は今年になってから初めてです。

アミューズからデセールまで、全10皿で構成された独創的なコース料理。

 

 

 

 

そのあまりの斬新さと、素材の素晴らしさ、表現力、遊び心と料理技術の高さに驚きました。

 

 

 

 

 

 

 

どのお皿も特筆すべき美味しさです。

 

 

 

 

 

 

凄いお料理が出てくると噂には聞いていましたが、ここまで凄まじいとは正直思っていませんでした。

 

 

 

 

 

家の近くに、こんな凄いレストランがあったなんて!

 

 

ワインリストから選んだのは、

グラスシャンパーニュ

 

 

 

 

アルマン・ジョフロワ シャブリ 2018

コスト・コーマルタン ポマール ラ・リュー・オー・ポート 2013

 

 

 

 

ワインも素晴らしく美味しかったです。

2013年とは思えぬポマールの美しい酸が印象に残りました。

 

種類は多くはありませんが、とてもセンスの光るワインリストです。

4種類から8種類まで選べるワインのペアリングもできるようです。

 

 

 

 

 

9皿目のお肉料理の画像を取り忘れました。

 

 

いや、堪能しました。

これまでの人生で、たぶんベストテンに入る素晴らしいディナーでした。

 

 

 

今年初めての外でのディナー。感動しました。

ワインと料理の持つ偉大な力を、また深く認識いたしました。

 

 

Mar. 14

Because I had some festive occasion, I went to dinner with daimajo-sama.

It was the first dinner outside my home in this year.

 

We visited to Millesimes, which is a fine French restaurant in Tamagawa-Gakuen, where is a neighboring town of my home.

 

I enjoyed an outstanding ten-dishes course.

 

Every dish was tremendously delicious.

 

I was amazed at tasting all dishes.

They were very unique, fabulously fresh, marvelously well-cooked and delicious.

 

 

I chose wines from their wine list.

 

Glass Champagne

 

Alain Geoffroy Chablis 2018

Domaine Coste-Caumartin Pommard La Rue Au Port 2013

 

Every wine was very good, too!

Especially, I was so impressed in the beautiful berries and acidity of Pommard.

 

It was a kind of the miracle dinner for me.

I think the dinner today is ranked in the best ten dinner in my life.

 

I was moved a lot.

I have a new appreciation for the fine wines and cooks.