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今日の東京はポカポカ陽気。
セーター1枚で散歩をしても、汗ばむくらいの暖かさでした。
昨日の手巻き寿司の残りのお刺身を使って、海鮮パスタを作りました。
とても美味しくできました。
1本目 ラ・クロワ・グラシオ ピクプール・ド・ピネ 2019 1,580円 + 税
この価格帯で、ワタシの一番のお気に入りの白ワイン。
南仏ラングドック産の地ブドウ、ピクプール100%で仕込まれています。
やっぱ、ダントツに美味しいです。
透き通った果実味、きれいな柑橘系の酸、研ぎ澄まされたミネラル感。
フワっとして、ツルンとして、カチンとしています。
食レポなどで上記のような擬態語を多用することは、ボキャブラリーの貧しさを自ら証明するようなものです。
ワインの専門家として反省しなくてはいけませんね。
2本目 チェスコン カベルネ NV 1,100円 + 税
昨年末、イタリア・ヴェネトのチェスコンから新しく発売された赤ワイン。
サステイナブル農法で栽培されたカベルネ・ソーヴィニヨン50%とカベルネ・フラン50%で仕込んでいます。
これ、一般的なカベルネの、濃厚で渋みが強いスタイルとは真逆の冷涼エレガント系。
軽めのタッチですが、果実味はしっかりしているし、後味がとてもきれいです。
さらりとした飲み口が印象的です。
これ、すごく美味しいです。
Feb. 7
It was a very warm day in Tokyo.
I cooked a pasta using the leftover sashimi from Temaki-Sushi yesterday.
Very good!
1st La Croix Gratiot Picpoul de Pinet 2019 1580 yen + tax
It is my most favorite white wine in this class.
It is made from 100% Pucpoul grown in the estate vineyards by sustainable farming.
It is outstandingly delicious.
I love the clean fruits, very good citrus and tremendously fine minerals.
The style is really pure and natural.
Great!
2nd Cescon Cabernet NV 1100 yen + tax
We received this brand-new red wine last December.
It is made from 50% Cabernet Sauvignon and 50% Cabernet Franc grown in Veneto Italy.
The general image of Cabernet is dark, tannic and full-bodied.
But this one is totally opposite.
I felt fresh aroma, elegant fruits, nice acidity, light tannin and comfortable after taste.
The mouthfeel was very cool.
I like this style very much.
It is a truly good wine, I think.