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今日もお料理当番。
自粛のため、今月は一度も外食をしませんでした。
今月の夕食のお料理当番は、今日で14回目でした。
石鯛、ミズタコ、真鱈の白子のお刺身
グリーンサラダ
大山地鶏の香草焼き、フルーツ人参とポテトのエチュヴェ添え
今日も上手にできました。
人参とじゃがいもは地元産。美味しくてびっくり。
1本目 ふらのワイン ミュラー・トゥルガル 2019 1,682円 + 税
ミュラー・トゥルガルはドイツで交配されたブドウ品種。
寒さに強いため、北海道でもよく栽培されています。
これ、凄くアロマティックなワインです。
口に含むと、生食用ブドウのピオーネを噛んだ時のような、つるんとした新鮮なブドウの甘い香りが口いっぱいに広がります。
酸は穏やかですが、キリリと引き締まったミネラル感があるので、味わいに筋が通っています。
混じり気のないブドウだけのピュアな味わい。
綺麗なワインです。
いや、個性豊かでとても美味しいです。
2本目 ふらのワイン 羆の晩酌 2018 2,000円 + 税
羆の晩酌は、ふらのワインの看板商品。
ふらのワインが自社で開発した、山ブドウとセイベルの交配種の“ふらの2号”とツヴァイゲルトレーベのブレンドで造られています。
山ブドウ系のカチンとした酸、スパイシーな果実の風味、メリハリのあるタンニン、独特なミネラル感。
骨格のしっかりとしたハード系な味わいの要素が、なぜか絶妙のバランスで釣り合っていて、飲み口はまろやかです。
これも個性豊かなワインですね。
いや、美味しいです。実に美味しいです。
Jan. 31
I cooked dinner.
Because of the state emergency, I didn’t go to any restaurant in this month.
I cooked dinner 14 times in this month.
Sashimi
Green Salad
Roast Chicken with Carrot and Potato étuver
Very good!
1st Furano Wine Muller Thurgau 2019 1682 yen + tax
Muller Thurgau is a hybrid grape variety born in Germany.
As it has a high tolerance for cold, you see a lot of this variety in Hokkaido.
It is a very aromatic white wine.
I felt a real fine grape texture very much.
I also felt fresh fruits, good citrus and fine minerals.
The taste is really pure and natural.
I like this one very much.
2nd Furano Wine Higuma-no-Banshaku 2018 2,000 yen + tax
It is the flagship wine of the winery.
Higuma-no-Banshaku means a evening drink of brown bear.
It is made from Furano Second, which is the hybrid grape born in the winery, and Zweigeltrebe grown in Furano.
I felt a solid acidity, spicy fruits, metallic tannin and minerals.
Even though it has a big structure and strong tastes, I felt a very comfortable harmony of the flavor.
The style is very unique and individual.
I like this red wine very much!