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お料理当番。
生牡蠣
北海道美唄産ブラード・ブルスト 野菜の煮込み添え
アスパラガスで育てた羊のソーセージ。
頂きものですが、すごく美味しい。
鹿児島ダブルエックス・ヒレ肉とリンゴのソテー オレンジソース
豚肉とフルーツって本当によく合いますね。今日のはデラウマ。
1本目 山崎ワイナリー ピノ・グリ 2019 3,150円 + 税
美唄産ソーセージなので、隣町の三笠産ピノ・グリを抜きました。
やっぱ、バッチリの2乗です。
辛口ワインですが、甘みを感じるほどのフルーツ感。
際立ったミネラル感と、フワーっとした上品な口当たり。
このピノ・グリはいつ飲んでも深く、深く感銘を受けます。
羊のソーセージとのマッチングは、芸術レベルで美味しかったです。
2本目 神戸ワインベネディクシオン ルージュ 2018 2,800円 + 税
神戸産メルローとカベルネ・ソーヴィニヨンで仕込まれた神戸ワインのフラッグシップワインです。
ご縁があってワイナリーから直接試飲用に頂きました。
豊かなベリー系の果実味、まろやかなタンニンと、さらりとした後味。
ラベルにはフルボディとありますが、むしろ冷涼系の旨口ワインですね。
これ、美味しいです。
抜栓前には、ヒレ肉のソテーには重すぎないかなと思っていたのですが、ちょうどピッタリ合いました。
この2016年ヴィンテージが、2019年に開かれたG20大阪サミットの首脳夕食会で提供されたそうです。
へえー、すごい。
Jan. 21
I cooked dinner.
Oysters
Bratwurst with Stewed Vegetables
The sausage is made from sheep raised in Bibai Hokkaido.
Very nice!
Pork and Apple Sauté with Orange Sauce.
Very good job!
1st Yamazaki Winery Pinot Gris 2019 3150 yen + tax
Yamazaki Winery is located near the sheep ranch which produces the sausage today.
I got a big success.
I felt the outstandingly delicious fruits, tremendously fine citrus and fabulously good minerals.
I am always moved when I taste this Pinot Gris.
The marriage of this Pinot Gris and the sausage was kind of art!
2nd Kobe Winery Benediction Rouge 2018 2800 yen + tax
I received this red wine from the winery as a tasting sample.
It is made from Merlot and Cabernet Sauvignon grown in the contract vineyards in Kobe.
I felt charming red & black berries, mild tannin and elegant after taste.
The back label says that the style is full-bodied.
But I felt the style delicate and elegant.
At first, I thought this red was too much heavy for Pork Sauté but the combination was very good.
The 2016 vintage of this one served at the dinner party of G20 Summit Osaka 2019.