1/3
今日もお料理当番です。
お刺身切り落とし
マグロ、ヤマイモ、アボカドのタルタル 柚子風味
真鯛のポワレとホタテ・小海老のグリル
今日も美味しくできました。
1本目 ラ・クロワ・グラシオ ロゼ 2019 1,580円 + 税
昨年末に新ヴィンテージで入荷したラングドック産のロゼワイン。
自然農法で栽培されたシラーとカベルネ・ソーヴィニヨンで造られています。
昨年末にも飲みましたが、これは本当に美味しいロゼ。
ラズベリー、苺、サクランボといった赤い果実と、飛び切りの綺麗な酸。
澄みきったピュアで透明な口当たり。
これ、本当に美味しいです。
2本目 シャトー フォングラーヴ ボルドー ルージュ 2016 1,500円 + 税
ボルドー・ガロンヌ河上流域のサン・マケールでサステイナブル農法で栽培されたメルローを主体にカベルネ・フランをブレンド。
スタイルはボルドー右岸のクラシックなワインを思わせます。
芳醇な果実味、豊かな酸、存在感のあるタンニン。
しっかりとした骨格を持ちながら、どこか優しく口当たりはまろやかです。
これも良いワインです。
今日は本当はマルキドボーランを飲む予定でしたが、daimajoさまの不満顔に接し、ワインを当日になって変更しました。
さて、ペログビワイン動画 新春スぺシャル「ワインの添加物について語る」をアップしました。
新年早々から硬めのお話で、さらに18分超えの長い動画になってしまいました。。。
Jan. 3
I cooked dinner.
Sashimi
Maguro, Avocado and Yamaimo Tartar
Seafood Grill
Very good!
1st La Croix Gratiot Rose 2019 1580 yen + tax
I received this new arrival in the end of last month.
It is made from Syrah and Cabernet Sauvignon grown in Languedoc by natural farming.
I tasted this one again following the last week.
I was sure again that it is an outstandingly tasty rose wine.
I love the charming berries like a raspberry, strawberry, red cherry and cranberry.
I love the pure acidity and fine minerals.
Beautiful!
2nd Chateau Fongrave Bordeaux Rouge 2016 1500 yen + tax
It is made from Merlot and Cabernet Franc grown in Saint-Macaire Bordeaux by sustainable farming.
It has an authentic Bordeaux red style like a Saint-Emillion Grand Cru.
I felt rich fruits, dense acidity and solid tannin.
The taste is concentrated but also elegant.
I felt very nice mouthfeel and very good after taste.
I am sure again that it is a very fine Bordeaux rouge.