当日エントリー変更

1/3

今日もお料理当番です。

 

 

お刺身切り落とし

 

 

 

マグロ、ヤマイモ、アボカドのタルタル 柚子風味

 

 

 

 

真鯛のポワレとホタテ・小海老のグリル

 

 

 

今日も美味しくできました。

 

 

 

 

1本目 ラ・クロワ・グラシオ ロゼ 2019  1,580円 + 税

昨年末に新ヴィンテージで入荷したラングドック産のロゼワイン。

自然農法で栽培されたシラーとカベルネ・ソーヴィニヨンで造られています。

昨年末にも飲みましたが、これは本当に美味しいロゼ。

ラズベリー、苺、サクランボといった赤い果実と、飛び切りの綺麗な酸。

澄みきったピュアで透明な口当たり。

これ、本当に美味しいです。

 

 

2本目 シャトー フォングラーヴ ボルドー ルージュ 2016  1,500円 + 税

ボルドー・ガロンヌ河上流域のサン・マケールでサステイナブル農法で栽培されたメルローを主体にカベルネ・フランをブレンド。

スタイルはボルドー右岸のクラシックなワインを思わせます。

芳醇な果実味、豊かな酸、存在感のあるタンニン。

しっかりとした骨格を持ちながら、どこか優しく口当たりはまろやかです。

これも良いワインです。

 

 

今日は本当はマルキドボーランを飲む予定でしたが、daimajoさまの不満顔に接し、ワインを当日になって変更しました。

 

 

さて、ペログビワイン動画 新春スぺシャル「ワインの添加物について語る」をアップしました。

新年早々から硬めのお話で、さらに18分超えの長い動画になってしまいました。。。

 

ワイン特集

 

 

Jan. 3

I cooked dinner.

 

 

Sashimi

 

Maguro, Avocado and Yamaimo Tartar

 

Seafood Grill

 

Very good!

 

 

1st La Croix Gratiot Rose 2019  1580 yen + tax

I received this new arrival in the end of last month.

It is made from Syrah and Cabernet Sauvignon grown in Languedoc by natural farming.

I tasted this one again following the last week.

I was sure again that it is an outstandingly tasty rose wine.

I love the charming berries like a raspberry, strawberry, red cherry and cranberry.

I love the pure acidity and fine minerals.

Beautiful!

 

 

2nd Chateau Fongrave Bordeaux Rouge 2016  1500 yen + tax

It is made from Merlot and Cabernet Franc grown in Saint-Macaire Bordeaux by sustainable farming.

It has an authentic Bordeaux red style like a Saint-Emillion Grand Cru.

I felt rich fruits, dense acidity and solid tannin.

The taste is concentrated but also elegant.

I felt very nice mouthfeel and very good after taste.

I am sure again that it is a very fine Bordeaux rouge.