12/27
昭和音楽大学”テアトロ・ジーリオ”の第九演奏会を鑑賞後、大学構内のイタリアンレストラン”イル・カンピネーロ”で、夕食。
今年は時節柄、都内まで出かける機会が減って、隣町の新百合ヶ丘にあるこちらのリストランテには、本当にお世話になりました。
今年、何度目だろう?
今夜もワインは持ち込みです。
北海道上富良野の多田農園のシャルドネとピノ・ノワール。
野生酵母、亜硫酸無添加で醸造した自然な造り。
ピュアな果実味と、北の産地ならではの存在感のある酸と、心地よいミネラル感、
いや、多田さんのワイン飲むのは久しぶりでしたが、やっぱり飛び切りの美味しさです。
イル・カンピネーロの素材の味わいを大切にした優しいお料理にぴったり。
今日も、素晴らしいお料理でした。
オーナーシェフの内野さんと記念撮影。
家の近くで素晴らしい演奏会を楽しんだあと、美味しいワインとお料理を素敵なレストランでいただく。
なんとも幸せな事だとおもいました。
Dec. 27
I went to the Beethoven’s Ninth Symphony concert held on Teatro Giglio Showa in Showa Music University in Shin-Yurigaoka.
After the concert, I had a nice dinner at il Campiello in the campus.
I often had a dinner here in this year.
I used BYO, as well as.
I brought Chardonnay and Pinot Noir made by Tada Farm in Kami-Furano Hokkaido.
Both of the bottles are made with wild yeasts with no sulfur.
The taste is very natural and elegant.
Especially, I felt beautiful acidity thanks of the cool climate in Hokkaido.
Every dishes were very nice, too.
I was very happy today!