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お料理当番。
キハダマグロ、スズキ、アヴォカドのマリネ
グリーンサラダ
アンガス・ビーフのステーキ
アンガス・ビーフは豪快です。和牛とは違った美味しさがありますね。
1本目 トゥルクハイム ピノ・ブラン 2018 1,600円 + 税
これもカーヴドリラックス・インターネット店のペログビセットで購入しました。
前に飲んだシルヴァーネル、リースリングに比べると一番フルーツ感があふれます。
あと、ツルツル感もこれが一番だと思う。
厚みのある果実味に、キレイな酸とミネラル感がとてもバランスよく絡みます。
「これは美味しい、これが一番好きかも!」 とdaimajoさま。
ふーん、そうなのね。ツルツルがお好きなようですね。
2本目 シャトー・フォングラーヴ オーギュスタン 2016 3,300円 + 税
ボルドー・サンマケールのプティシャトー、フォングラーヴのトップキュヴェです。
自家葡萄園の最高区画の樹齢の高いメルローを主体に仕込まれています。
強い凝縮感がありながらも、味わいは優雅でまろやか。
深い滋味を感じます。
ワイナリーのオーナー、フランソワが心を込めて仕込んだワイン。
やっぱ気持ちの入ったワインって何かが違う。
や、これは素晴らしい。やっぱ、美味しいやっ!
Sep. 2
I cooked dinner.
Seafood Cocktail
Green Salad
Angus Beef Steak
Very good!
1st Turckheim Pinot Blanc 2018 1600 yen + tax
It was the third Turckheim white wine in these days,
This one is the most fruity style compared with Sylvaner and Riesling, I felt.
I like the pure and rich fruits, nice acidity and fine minerals.
” I like this one best in three white wines of Turckheim I have tasted.”, daimajo-sama said.
Well, I know your feeling.
2nd Augustin du Chateau Fongrave 2016 3,300 yen + tax
It is the top cuvee of Chateau Fongrave in St.-Macaire, Bordeaux.
It is made from mainly Merlot grown in the best part of the estate vineyards.
I felt very dense-concentrated fruits and tannin.
However, the mouthfeel was very tender and elegant.
I felt some very deep nuance.
I always feel something else with the top cuvee wines made by excellent wineries.
Very, very good!