やっぱり美味しい

9/2

お料理当番。

 

キハダマグロ、スズキ、アヴォカドのマリネ

 

 

グリーンサラダ

 

 

アンガス・ビーフのステーキ

 

 

アンガス・ビーフは豪快です。和牛とは違った美味しさがありますね。

 

 

 

1本目 トゥルクハイム ピノ・ブラン 2018  1,600円 + 税

これもカーヴドリラックス・インターネット店のペログビセットで購入しました。

前に飲んだシルヴァーネル、リースリングに比べると一番フルーツ感があふれます。

あと、ツルツル感もこれが一番だと思う。

厚みのある果実味に、キレイな酸とミネラル感がとてもバランスよく絡みます。

「これは美味しい、これが一番好きかも!」 とdaimajoさま。

ふーん、そうなのね。ツルツルがお好きなようですね。

 

 

2本目 シャトー・フォングラーヴ オーギュスタン 2016  3,300円 + 税

ボルドー・サンマケールのプティシャトー、フォングラーヴのトップキュヴェです。

自家葡萄園の最高区画の樹齢の高いメルローを主体に仕込まれています。

強い凝縮感がありながらも、味わいは優雅でまろやか。

深い滋味を感じます。

ワイナリーのオーナー、フランソワが心を込めて仕込んだワイン。

やっぱ気持ちの入ったワインって何かが違う。

や、これは素晴らしい。やっぱ、美味しいやっ!

 

 

 

Sep. 2

I cooked dinner.

 

Seafood Cocktail

 

Green Salad

 

Angus Beef Steak

 

Very good!

 

 

1st Turckheim Pinot Blanc 2018  1600 yen + tax

It was the third Turckheim white wine in these days,

This one is the most fruity style compared with Sylvaner and Riesling, I felt.

I like the pure and rich fruits, nice acidity and fine minerals.

” I like this one best in three white wines of Turckheim I have tasted.”, daimajo-sama said.

Well, I know your feeling.

 

 

2nd Augustin du Chateau Fongrave 2016  3,300 yen + tax

It is the top cuvee of Chateau Fongrave in St.-Macaire, Bordeaux.

It is made from mainly Merlot grown in the best part of the estate vineyards.

I felt very dense-concentrated fruits and tannin.

However, the mouthfeel was very tender and elegant.

I felt some very deep nuance.

I always feel something else with the top cuvee wines made by excellent wineries.

Very, very good!