The Cellar 虎ノ門ヒルズ店 オープン

6/12

昨日開業した“虎ノ門ヒルズ・ビジネスタワー”の地下一階にオープンした “The Cellar 虎ノ門ヒルズ店” に伺いました。

 

 

 

 

The Cellar 六本木店、秋葉原店と同じく “Fukushimaya Tasting Market” のテナントになります。

 

 

 

 

地下鉄銀座線・虎ノ門駅と、日比谷線の新駅・虎ノ門ヒルズ駅に直結しています。

 

 

 

 

トラノモン、かわいい!

 

 

すっきりとしたデザインのお店です。

 

 

ファインワインがひしめいています。

リラックスワインも買えますよ。

 

 

一階には恵比寿ワインマーケットのワインショップも出店してるし、3階の”虎ノ門横町”にはお洒落なワインバーもあります。

ワインの好きな方、必見です。

 

the-cellar-roppongi.com

 

 

今日の夕食は、FUKUSHIMAYA さんのデリをテイクアウトしました。

 

 

1本目 ドメーヌ・ド・ププィ コロンバール・ソーヴィニヨン 2017 1,000円 + 税

フランス南西地区のアルマニャックの生産者が造る白ワイン。

ブドウはすべて自家葡萄園で収穫されています。

透明感の強い果実味に、きれいに伸びる印象的な酸。

これ、自然派ワインってわけではないのですが、本当にピュア感とナチュラル感があふれます。

これも、美味しいな。典型的なリラックスワインのスタイルです。

 

 

2本目 ドメーヌ・ド・ププィ タナ・メルロー 2017 1,000円 + 税

フランス南西地区原産のタナ種は、しっかりとした骨格を持つワインに仕上がりま

す。

雨に強いそうで、最近日本でも注目されて栽培が増えています。

このメルローとのブレンドは絶妙。

ラズベリーや苺のような赤い果実のニュアンス、丸みのあるタンニン、まろやかな舌ざわり。

フルーツ感を大切にするために、ブドウはすべて気温の低い夜間に収穫し、低温で醸造・貯酒管理をしているそうです。

やっぱ丁寧に造ったワインは美味しいです。

 

 

 

Jun. 12

I went to “The Cellar Toranomon Hills” which is a new wine shop at “Fukushimaya Tasting Market” in Toranomon Hills Businnes Tower B1F.

The new building opened yesterday.

 

The shop is stylish.

 

There are a lot of fine wines.

 

You can choose Relax Wine, too.

 

You should go to the new wine shop.

 

 

I bought several gourmet delis for dinner at Fukushimaya.

 

 

1st Domaine de Pepouy Colombard Sauvignon 2017 1,000 yen + tax

It is made from 50% Colombard and 50% Sauvignon Blanc grown in the estate vineyards of an Armagnac producer in South-West France.

I felt very clean fruits, fine-impressive acidity and nice minerals.

The style is very pure & natural.

It is just my favorite style.

Tasty!

 

 

2nd Domaine de Pepouy Tannat Merlot 2017 1,000 yen + tax

Tannat is a local grape variety in South-West France and becomes a solid style red wine.

Because the grape is strong for rain, it is probably good for Japanese weather, they say recently.

This blend with Merlot got a big success, I think.

I like a lot of fine red berries, mild tannin and very comfortable mouthfeel.

The grapes picked up in mid night to keep cool temperature.

It is delicious!