The Cellar 虎ノ門ヒルズ店 オープン

6/12

昨日開業した“虎ノ門ヒルズ・ビジネスタワー”の地下一階にオープンした “The Cellar 虎ノ門ヒルズ店” に伺いました。

 

 

 

 

The Cellar 六本木店、秋葉原店と同じく “Fukushimaya Tasting Market” のテナントになります。

 

 

 

 

地下鉄銀座線・虎ノ門駅と、日比谷線の新駅・虎ノ門ヒルズ駅に直結しています。

 

 

 

 

トラノモン、かわいい!

 

 

すっきりとしたデザインのお店です。

 

 

ファインワインがひしめいています。

リラックスワインも買えますよ。

 

 

一階には恵比寿ワインマーケットのワインショップも出店してるし、3階の”虎ノ門横町”にはお洒落なワインバーもあります。

ワインの好きな方、必見です。

 

THE CELLAR Toranomonhills THE CELLAR Roppongi(ザ・セラー六本木)【ワイン専門店】
『THE CELLAR Roppongi(ザ・セラー六本木)』は、デイリーワインから稀少ワインまで450種類以上のこだわりのワインを販売するワイン専門店の公式通販サイトTHE CELLAR Toranomonhills。“自社畑”ワインを中心に厳選セレクト。各地でワインイベントも開催し体験型ショップを目指しています。

 

 

今日の夕食は、FUKUSHIMAYA さんのデリをテイクアウトしました。

 

 

1本目 ドメーヌ・ド・ププィ コロンバール・ソーヴィニヨン 2017 1,000円 + 税

フランス南西地区のアルマニャックの生産者が造る白ワイン。

ブドウはすべて自家葡萄園で収穫されています。

透明感の強い果実味に、きれいに伸びる印象的な酸。

これ、自然派ワインってわけではないのですが、本当にピュア感とナチュラル感があふれます。

これも、美味しいな。典型的なリラックスワインのスタイルです。

 

 

2本目 ドメーヌ・ド・ププィ タナ・メルロー 2017 1,000円 + 税

フランス南西地区原産のタナ種は、しっかりとした骨格を持つワインに仕上がりま

す。

雨に強いそうで、最近日本でも注目されて栽培が増えています。

このメルローとのブレンドは絶妙。

ラズベリーや苺のような赤い果実のニュアンス、丸みのあるタンニン、まろやかな舌ざわり。

フルーツ感を大切にするために、ブドウはすべて気温の低い夜間に収穫し、低温で醸造・貯酒管理をしているそうです。

やっぱ丁寧に造ったワインは美味しいです。

 

 

 

Jun. 12

I went to “The Cellar Toranomon Hills” which is a new wine shop at “Fukushimaya Tasting Market” in Toranomon Hills Businnes Tower B1F.

The new building opened yesterday.

 

The shop is stylish.

 

There are a lot of fine wines.

 

You can choose Relax Wine, too.

 

You should go to the new wine shop.

 

 

I bought several gourmet delis for dinner at Fukushimaya.

 

 

1st Domaine de Pepouy Colombard Sauvignon 2017 1,000 yen + tax

It is made from 50% Colombard and 50% Sauvignon Blanc grown in the estate vineyards of an Armagnac producer in South-West France.

I felt very clean fruits, fine-impressive acidity and nice minerals.

The style is very pure & natural.

It is just my favorite style.

Tasty!

 

 

2nd Domaine de Pepouy Tannat Merlot 2017 1,000 yen + tax

Tannat is a local grape variety in South-West France and becomes a solid style red wine.

Because the grape is strong for rain, it is probably good for Japanese weather, they say recently.

This blend with Merlot got a big success, I think.

I like a lot of fine red berries, mild tannin and very comfortable mouthfeel.

The grapes picked up in mid night to keep cool temperature.

It is delicious!