手抜きでも美味しい!

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お料理当番、手巻き寿司。

手巻き寿司するのは久しぶりですが、魚をさばく時間がなくて簡素化モード。

手抜き寿司です。

本マグロ、甘えび、真鯛、ヒラメ、ミズタコ、スルメイカ、佐渡サーモン

 

 

手抜きでも美味しい。

特に佐渡サーモンが抜群でした。

 

 

 

 

1本目 アルファ・ロワール パト・ド・シャ シャルドネ ソーヴィニヨン 2018

1,250円 + 税

フランス・ロワール産の白ワイン。ヴィンテージが2018年に切り替わりました。

シャルドネとソーヴィニヨン・ブランのブレンドって珍しいですが、ある年シャルドネとソーヴィニヨンの収量が少なくて単一品種で仕込むには量が足りなくて仕方なく

ブレンドしたんだそうです。

そしたらこれが美味しくて、以降ワイナリーの定番となったそうです。

無農薬で栽培したブドウを野生酵母で仕込んでします。

自然でピュアな果実の風味とミネラル感。酸もしっかり。

マイ・フェーヴァリットなスタイルです。美味しい!

 

 

2本目 アルファ・ロワール パト・ド・シャ ピノ・ノワール 2018 1,250円 + 税

ピノ・ノワールもヴィンテージが2018年に切り替わりました。

で、この新ヴィンテージ良いです。

相変わらず軽めのタッチですが、しっかりとピノ・ノワールしています。

赤いアロマがしっかり。酸とベリー系の果実の風味は穏やかですが存在感があります。

冷涼感たっぷりで良くまとまっています。

千円台前半で、これだけエレガントなピノ・ノワールはうれしいですね。

手巻き寿司にもぴったりでした。

 

 

 

Jun. 9

I cooked dinner, Temaki-Sushi.

 

 

It was a simple style Temaki-Sushi today but delicious!

 

 

1st Alpha Loire Pate de Chat Chardonnay- Sauvignon 2018 1250 yen + tax

It is made from Chardonnay and Sauvignon Blanc grown in Loire France.

The vintage has changed to 2018.

You don’t see these grape variety blend so often.

One year, the harvest was too short to produce single grape variety white wine.

Then the winery blended these two variety.

That was so nice.

Then the blend became the standard.

I felt very pure & natural fruits, beautiful citrus and fine minerals.

It is just my favorite stayle.

Tasty!

 

 

2nd Alpha Loire Pate de Chat Pinot Noir 2018 1250 yen + tax

The vintage of this Pinot Noir has also changed to 2108.

The new vintage is very nice.

I felt a clean-cut aroma, a lot of red berries, mild tannin and fine minerals.

The taste is light but elegant.

This cool style pinot Noir is my favorite one.

It is a very good thing that you can buy such nice Pinot Noir with under 1500 yen, I think.