GW初日は

4/29

お料理当番。

GW初日なので、少しちゃんと料理をしようと思いました。

食材は、近所のオダキューOXで調達。

この状況下、とても助かってます。

 

 

ホタテ、小エビとアヴォカドのマリネ

ホタテとエビはワイン蒸しにして、その煮汁でマリネにしまてみました。

 

 

エスカリバーダ

これ作るの久しぶり。バルセロナで覚えた料理です。

 

 

簡単だけど、ナスとパプリカの皮をむくのが熱くて大変。

 

 

地鶏の香草焼き

 

 

フライパンでじっくり皮目を焼いてからオーブンに入れるのがポイントです。

 

 

どのお料理も、とっても美味しかったです。

 

 

 

1本目 ジューステンベルグ フェアヘッド 2016 1,900円 + 税

南アでティレルが造る最高に美味しい白ワイン。

なんてピュアで美しいワインなんでしょう!

2016年は、これが最後の一本でした。

もっと買っておけばよかった。

 

 

2本目 ジェローム シェゾー ニュイサンジョルジュ レ ヴォークラン 2015

GWといってもこの状態では、どこにも出かけられません。

せめて良いワインでも抜こうとセラーから取り出したブルゴーニュです。

地味目の造り手ですが、これはお見事。

さすがに良いブルゴーニュは気品が違います。

美味しい料理とワインで、幸せを感じるひと時をいただきました。

 

 

 

Apr. 29

 

I cooked dinner.

 

Scallop and Shrimp Marinade

 

Escalivada

 

Roast Chicken

 

Good job!

Delicious!

 

 

1st Joostenberg Fairhead 2016   1900 yen + tax

It is my most favorite South Africa wine.

It is the white top cuvee of the winery made from Roussanne, Viognier and Chenin Blanc grown in the estate vineyards by organic method.

I love the elegant fruits and super fine minerals.

This 2016 vintage bottle is my last stock.

I should have bought this more…

 

 

2nd Jerome Chezeaux Nuits-Saint-Georges 1er Cru Les Vaucrains 2015 The Golden Week has started today.

However, We must stay at home because of the Covid-19.

I can’t go to trips or restaurants.

Then I wanted to taste some fine wine.

Then I opened this fine Bourgogne bottle.

It was very, very nice.

It was very, very delicious.

The grace was quite different.

Delicious cooks and very fine wine let me be very happy.