ペログビ日記は続く

3/30

休肝日

 

 

 

3/31

今日も外出は、食材の購入のみ。

お料理当番。

 

 

初鰹と富山産ホタルイカのフルーツカクテル

 

 

グリーンサラダ

 

黒毛和牛のステーキ、ワサビ醤油

 

 

黒毛和牛のステーキ、ブラックベリーソース、安納芋のバターソテー添え

 

 

今日は2種類のソースでいただきました。

どちらもデラうま。

 

 

 

 

1本目 ジューステンベルグ シュナンブラン 2019  1250円 + 税

南アフリカ・パール地区で、天才醸造家ティレル・メイバーグが仕込むスタンダードレンジ。

今年に入ってから入荷した2019年の新ヴィンテージです。

このワイン、ひと言でいうと凄まじく美味しいです。

有機栽培の樹齢30年超えのシュナンブランを野生酵母で発酵しています。

とにかくピュアなフルーツ感、伸びのある酸を、夢を見るような心地の良いミネラル感。

今までのヴィンテージに比べて、突出したクオリティーだと思います。

5,000円くらいでもおかしくないんじゃないですか? これ?

味わいは絶対に高級ワインだよ。

もっと爆発的に売れてもおかしくないけどなあ。

 

 

2本目 ジューステンベルグ ファミリーブレンド レッド 2017  1250円 + 税

赤は有機農法で栽培したシラー73%、サンソー12%、トウリガナショナル2%、ヴィオニエ1% のブレンドです。

白ほど絶賛する必要はありませんが、1,500円以下のワインとして非常に高いクオリティーを持っています。

華やかなアロマとチャーミングな果実味、エレガントでまろやかな口当たりの赤いワイン。

南アの赤としては、とてもやさしい味わいですね。

さすが、ティレル。やっぱ天才だわ。

 

 

追記:この日記をアップしている本日は4月1日です。

毎年、アップしてきたエープリルフールの小ねたは諸事情により今年は封印します。ペログビワイン日記は続きます。

 

 

 

Mar. 30

No Wine day

 

 

 

Mar. 31

I was at home all day long, too except I went to the supermarket near my home to buy cooking ingredients.

I cooked dinner.

 

 

Bonito and Firefly squid Fruits Cocktail

 

Green Salad

 

Wagyu Steak

 

We ate the steak today with two kinds of sauce, soy sauce and blackberry sauce.

 

 

1st Joostenberg Chinen Blanc 2019  1250 yen + tax

It is a standard range of the winery in Paarl South Africa.

It is the new vintage.

It is a tremendously delicious white wine.

It is made from 100% old vine Chenin Blanc grown with organic method and fermented by wild yeast.

I love the gnarly pure fruits, very fine acidity and super comfortable minerals.

I allow the winery to make the price 5,000 yen.

The taste is perfectly very expensive wine.

Wonderful!

 

 

2nd Joostenberg The Family Blend 2017  1250yen + tax

The red is made from 73% Syrah, 12% Mourvedre, 12% Cincault, 2% Touriga Nacional and 1% Viognier.

It is not a tremendously but a very nice red wine.

I felt a very fine aroma, succulent fruits, mild tannins and nice after tastes.

It is a juicy and charming red wine.

Very good!