ラ オブラ

3/19

休肝日

 

 

3/20

お彼岸です。

 

 

近所のソメイヨシノの開花が始まりました。

 

 

1本目 ラ オブラ ヴィウラ ムスカ 2015  980円 + 税

スペイン産のヴィウラ種とムスカ種で仕込まれた白ワイン。

別名、マカベオとマスカットですね。

長く、新宿西口の外資系高級ホテルのバーラウンジのハウスワインでした。

程よい熟成感と豊かな果実味、酸もしっかり。

美味しいです!

 

2本目 ラ オブラ ガルナッチヤ  2016  980円 + 税

赤はスペイン産のガルナッチヤ100%で仕込まれています。

別名は、グルナッシュ。

しっかりとしたタンニンと、密度の高い果実味。フルボディのワインですが、飲み口はサラサラ系。

食事が進む系の赤ワインです。

 

 

さすが、あのホテルで長くハウスワインを務めたクオリティですね。

 

Mar. 19

No Wine Day

 

 

Mar. 20

The cherry blossoms have started blooming.

 

1st La Obra Viura Muscat 2015  980yen + tax

It is made from Viura (Macabeo) and Muscat grown in Spain.

It used to be the house wine of Park Hyatt Tokyo.

I felt good mature nuance, rich fruits and elegant acidity.

Tasty!

 

 

2nd La Obra Garnacha 2016  980 yen + tax

It is made from 100%Garnacha grown in Spain.

I felt good tannins, dense fruits and fine acidity.

Even though it is a full-bodied red wine, the taste is cool & elegant.

The style is very good for foods.

I know why Park Hyatt Tokyo chose this one.