久しぶりに手巻き寿司

8/12

お盆休みの2日目。ワタシはお盆の期間、今日だけお休み。

朝、庭の草むしりを2時間。汗ぐっしょり。

 

 

ひと休み後、いろいろあって予定を変更。

お料理当番は、手抜きモードの手巻き寿司。

 

 

今回はひと月以上、手巻き寿司のインターバルがあきました。

珍しいです。

手巻き寿司は、やっぱり美味しいです!

 

 

 

1本目 レレガンス ブランドブラン NV サンプル試飲

今日は手巻き寿司に合わせて、泡のサンプル試飲です。

フランス南西地区産のヴァンムスー。

ブドウは、ムロン・ド・ブルゴーニュ。ミュスカデのブドウですね。

へえー、ロワール以外でムロン・ド・ブルゴーニュって珍しいです。

泡はおだやか、品種の特徴であるしっかりとした酸味が良い感じ。

これは、普通に美味しいスパークリングワイン。

価格次第では、買いかも?

 

 

2本目 ふらのワイン 羆の晩酌 2018

昨年3月、ふらのにスキーに行ったときに買ったワイン。

1年半たって、味わいがまろやかになっています。

これもしっかりとした酸が特徴ですね。

ラベルのヒグマはカワイイですが、昨日テレビのニュースで札幌の住宅地をのっそり歩くヒグマを見ました。

本当の羆は怖いです。

 

 

 

Aug. 12

It was a day-off today.

I weeded my garden for two hours.

I was so tired.

 

 

Then I cooked dinner Temaki-Sushi.

 

Very good!

 

 

1st L’ Elegance Blanc de Blanc Vin Mousseux NV Sample Tasting

I tasted a sample sparkling wine with Temaki-Sushi.

It is made from 100% Melon de Bourgogne grown in Sud-Est France.

Melon de Bourgogne is the grape variety for Muscadet, isn’t it?

I saw this grape variety from Sud-Est at the first time.

I felt soft babbles and good acidity.

It was good for Temaki-Sushi.

Tasty!

 

 

2nd Furano Wine Higuma-no Banshaku 2018

I bought this red wine in Hokkaido ski resort last year.

It showed a very good mature nuance.

The taste was better than before, I thought.

I like this red acidity.

It was good for Temaki-Sushi, too.