セカンドステージ

6/22

手巻き寿司で丸魚を何匹もさばくと、さすがに一回では食べ切れません。

なので予め翌日用にとっておいて、二日続けて手巻き寿司をするのがワタシの流儀。

我が家ではこれを「セカンドステージ」と呼称しています。

 

 

鮮度の良い魚を仕入れているので、3日目くらいまで楽勝に美味しいです。

 

 

 

1本目 ベルクール ソーヴィニヨンブラン 2016 1,030円

ラングドック産のカーヴドリラックス・オリジナルワイン。マルキドボーランのソーヴィニヨンブランの兄貴分にあたります。

マルキのソーヴィニヨンに比べると、果実の厚み、酸のレベルがいずれも高くなっています。

品種の特性がとてもよく出ています。

ブラインド・テイスティングなら、たいていのワイン好きだったら品種をずばりと当てると思われます。

最近、よく売れています。

 

 

2本目 ベルクール カベルネ ソーヴィニヨン 2017 1,030円

これもマルキの兄貴分。

果実味、タンニン、酸味といったワインの味わいの要素が高い位置でバランスよくつりあっています。

これも、ベタな品種特性が現れています。

カベルネってどんな味? って勉強したい人におすすめです。

手巻き寿司のセカンドステージにもよく合いました。

 

 

 

Jun. 22

I always buy too much fish when I cook Temaki-Sushi.

Then I previously leave the fishes and have a Temaki-Sushi again the next day.

I call it “The Second Stage”.

That’s also very nice.

 

 

1st Bellecourt Sauvignon Blanc 2016 1030 yen

It is Cave de Relax private wine made by 100% Sauvignon Blanc grown in Languedoc.

It is a big brother of Marquis de Beau Rond.

Every taste, which are fruits, acidity and minerals, is bigger than MBR.

If you are wine lover, you can find the grape variety easily by blind tasting.

It sells well recently.

 

 

2nd Bellecourt Cabernet Sauvignon 2017 1030 yen

It is a big boss of MBR, too.

I felt very fine fruits, nice acidity and good tannin with very well-balanced.

It shows a typical character of the grape variety, too.

If you want to know the character of Cabernet Sauvignon, you should try this.

It was very good for the second stage tonight.