少し良いワインが飲みたい日

3/19

お料理当番。

ミズタコの刺身

 

 

真鯛のカルパッチョ

 

 

グリーンサラダ

 

 

鰆のポワレ サフランソース、ホタテとエビのグリル添え

 

 

サワラは今が旬。皮目がパリパリに焼き上がってデラウマでした。

 

 

 

1本目 ラクロワ グラシオ ピクプール ド ピネ 2017  1480

お料理がシーフードなので、このワインを選びました。

今日は少し良いワインが飲みたいなあ、という気分の時、本当にありがたいワインです。

真鯛のカルパッチョにオレンジをトッピングしたので、このワインがたっぷり持っている柑橘系のフルーツ感と抜群のマリアージュ。

感動的に美味しかったです。いや、ほんと。

 

 

2本目 ベルクール ピノノワール 2017  1200

ちょっと美味しいピノノワールが飲みたい気分ならこれ!

もう間違いなし。倍の値段払って飲むブルゴーニュに負けない味わいがあります。

ラングドック産のピノノワールとは思えないさらりとした果実味と豊かな酸。

ミネラル感もたっぷりあるので、シーフードにも良くあいます。

鰆のポワレとは、幸せを感じる抜群のペアリングでした。

 

 

3/20

休肝日

 

 

 

Mar. 19

I cooked dinner.

 

Mizudako Sashimi

 

Madai Carpaccio

 

Green Salad

 

Very good job!

Delicious!!

 

 

1st La Croix Gratiot Picpoul de Pinet 2017  1480 yen

When I want to taste a little fine white wine, I often choose this Languedoc one.

Because I cooked the Carpaccio with orange, the nice citrus taste of this white wine made a very good marriage.

I was impressed in this paring tonight.

Super delicious!

 

 

2nd Bellecourt Pinot Noir 2017  1200 yen

I strongly recommend this one if you want taste nice Pinot Noir with the reasonable price.

I think it is better than an ordinary Burgundy.

I love the elegant fruits and good acidity.

Because of the fine minerals, it was very good for seafood.

I enjoyed the very happy marriage between the seafood and Pinot Noir tonight.

 

 

 

Mar. 20

No Wine Day