長野といえば??

3/15

長野・志賀高原2日目。

焼額山スキー場は今日もド快晴。

ゲレンデは風もなく、さらさらのパウダースノー。

 

 

シーズン最後の3月のゲレンデが、今年一番の完璧なコンディションです。

朝一番でゲレンデに出て、昼過ぎまでにゴンドラ5本、高速リフト3本を滑りました。

 

 

スキーは昼過ぎに切り上げて奥志賀高原へ移動。

ゲレンデのレストランで、たかやしろシャルドネ2016年で遅めのランチ。

 

 

 

夕方、山を下りて夕食は長野駅前の和食屋さんで天ぷらとお寿司。

 

 

 

このお店大当たり。

 

 

 

 

五一ワイン 塩尻メルロ2017をいただきました。

 

 

昨日と今日飲んだ長野産のワインは、どれもとっても美味しかったです。

長野にスキーに来て、地元産のワインが楽しめるのは本当にうれしいです。

 

 

さて長野といえば、やはりウニ。

 

 

このウニの握りは、超ド級。

 

 

今シーズン最後のスキー旅行は、最高でした。

 

 

ありがとうございます!

 

 

 

Mar. 15

It was the second day in Yakebitai Snow Resort in Nagano.

 

It was a so fine day.

There was no wind.

The snow condition was perfect.

 

I skied a lot from early morning.

 

I finished skiing early afternoon.

 

I had a late lunch with a bottle of Takayashiro Chardonnay 2016.

 

Then I moved to Nagano city and had a nice Sushi dinner at a Japanese restaurant near Nagano Station.

 

I tasted a bottle of Goichi Shiojiri Merlot 2017.

All of Nagano wine I tasted in this trip was so nice, so tasty.

 

Then I went back to Tokyo and came back home late night.

 

It was a very nice ski trip.

Thank you so much!