1/16
休肝日
1/17
本日より一泊二日で、志賀高原へスキー旅行です。
天気は、まずまず。
雪質は最高。
スキーは、楽しい。
夕食はホテルのビュッフェ。
こちらもまずまず。
ワインは選択の余地なく、シャプティエの南仏ワイン。
こちらもまずまず美味しかったのですが、1本 4,200円ってのは、いかがなものでしょうか?
食事会場は満席で、200人くらいいましたが、ワインを飲んでいる人はワタシたちの他には誰もいません。
うーむ。
あ、ビール飲んでいる人すら少ない。
みんな、お酒飲まないのね。
ボクたちの若い時は、「スキーにいったけど、全然滑らなくて朝からウイスキー。」なんて言ってたもんでしたがねー。
Jan. 16
No Wine Day
Jan. 17
I took a two-day ski trip to Shiga-Kogen in Nagano.
The weather was not so bad.
The quality of snow was very good.
I enjoyed a skiing very much.
I had a buffet dinner at the hotel.
The quality of cooks were good.
There was no choice to drink wine.
I had to take Chapoutier Pays D’Oc white and red.
They were nice but price, 4200 yen per bottle, was too much expensive, I think.
There was no people who drank wine except me.
What a pity!