富山2日目

12/5

富山2日目です。

初めて迎えた富山の朝。

 

 

商談後、富山市のおとなりの滑川市に向かいます。

ホタルイカの水揚げで有名なところですね。

 

 

スーパーマーケットの視察です。

 

 

わあー、この紅ズワイガニ、東京に買って帰りたい!

 

 

おっと、小さくワタシがおりました。

 

 

ショッピングモール“エール”内の“まるまん酒店”は古くからのお得意先。

 

 

カーヴドリラックス・オリジナルワインを多数お取り扱いいただいています。

 

 

あ、ここにもワタシがおりました。

 

 

いつもありがとうございます。

今後とも、どうぞよろしくお願いいたします。

 

 

 

滑川から富山に戻る途中、富山の銘酒“満寿泉”の桝田酒造を訪問。

 

 

一般の見学は不可なのですが、特別に蔵を見学させていただきました。

 

 

長い歴史を感じる趣きのある蔵ですね。

 

 

蔵は仕込みの真っ最中。

 

 

麹の仕込みに初めて立ち会いました。

 

 

 

発酵途中の醪を試飲させていただきました。

 

 

凝縮した米の旨みとほのかな甘みに、爽やかな炭酸ガスが相まって、これは実に旨し。

 

 

短い時間でしたが、本当に貴重な経験をさせていただきました。

 

 

“満寿泉”の営業担当の川田さん(右端)、同行いただいた大阪屋ショップの中田バイヤー、北陸酒販の木下さんと記念撮影。

 

 

川田さん、本日はありがとうございました!

 

 

 

富山駅に戻って新幹線を待つ僅かな時間で、さらに富山の地酒と新鮮なお刺身。

 

 

 

毎度、富山は旨いもんの宝庫と感動です。

 

 

今回もいろいろと新しいご縁をいただけた、実り多き富山訪問となりました。

皆さん、ありがとうございました!

 

 

 

 

Dec. 5

It was the second day in Toyama.

 

 

After some business meeting, I went to Namarikawa City.

 

I visited to several supermarkets.

 

Crab!

The price of the crab was less than the half in Tokyo.

 

 

I saw me.

 

 

Maruman wine & liquor shop in Shopping Mall Yell have been dealing Cave de Relax original wines for a long time.

 

I saw me, too.

 

 

 

Then I visited to Masuda-Shuzo, a very popular family owned sake brewery in Toyama.

They don’t accept a brewery tour but we were guided to the cellar in special.

 

It was a very nice atmosphere.

 

December is the peak season making sake.

 

All of the stuff were very busy.

 

 

I tasted a glass of young sake by the way to be alcohol from the tank.

It was tasty!

 

Thank you very much for the receiving our party.

 

 

Finally, I went back to Toyama Station.

While I was waiting for the Shinkansen Train, I tasted the local sake and very fine sashimi.

 

 

It was a very good business trip to Toyama.

Thank you so much again!