現地購入の2本

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お料理当番。

今日は久しぶりの手巻き寿司。

島根産天然本マグロ、青森産天然ヒラメ、宮城産ホタテ、北海道産ミズダコ、千葉産カツオ、長崎産シマアジ、スルメイカなど。

 

 

今日の本マグロは、超美味しかったです。

 

 

 

1本目 丸藤葡萄酒 ルバイヤート甲州醸し 2016

昨年ワイナリーの売店で購入。たしか2000円しなかったと思います。

甲州を皮ごと、赤ワインの方法で仕込んでいます。

甲州のピンク色の果皮の色素が抽出されてロゼ色をしています。

若いうちに飲んだ時よりも、色が濃くなっています。

酸もよりはっきりとして、ハッカを思わせるスパイシーなフレーバーが現れています。

美味しいですねー。手巻き寿司にぴったりです。

生産本数 503本とあります。

とっても貴重なワインだったのね。

 

 

2本目 富良野ワイン 羆の晩酌 2016

3月にスキーで泊まったホテルの売店で購入。これも2000円しなかったと思います。

メリハリのきいたパンチのある赤い酸味が印象的。

ふくらみのある豊かな酸ととても良いバランスがとれています。

ふらの2号という山ブドウ交配種で仕込んでいますが、交配種にありがちなキーンとした雑味は皆無です。

よいワインですねー。美味しいですねー。

北海道道内でしか売られていないのが、とても残念。

富良野ワイン仕入れたいなあ。

 

 

 

 

Jul. 6

I cooked dinner, Temaki-Sushi.

Very good!

 

1st Rubaiyat Koshu Kamoshi 2016

I bought this at the winery last year.

I think the price was less than 2000 yen.

It is made from 100% Koshu grown in Katsumuma Yamanashi buy as same as the red wine maceration method.

It looks rose wine due to Koshu skin color.

I felt a very nice acidity, fine fruits and some spairmint nuance.

I like this very much!

It was very good for sushi tonight.

The label says the total production is 503 bottles.

Oh! Very low!!

 

2nd Furano Wine Higuma no Banshaku 2016

I bought this at the hotel shop I stayed last March buy skiing in Furano Hokkaido.

It is s made from Furano #2, which is a hybrid grape born from some French grape and Japanese original grape variety.

I felt a very vivid acidity, big fruits and dense tannin.

I didn’t feel any rough taste and flavor, which some hybrid grapes often have.

I was sure again it is a very unique and fine Japan Wine.

Unfortunately, this red wine is only sold in Hokkaido.

Unfortunately…