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富良野3日目、最終日。
早朝は快晴でしたが、ゲレンデに出たらまた雪が降ってきました。
朝の気温はマイナス13度、寒いです。
雪質は今日が一番。午前中だけでロープーウエイのロングコースを4本滑りました。
お昼でスキーは切り上げて、昔ドラマでみた森の中の喫茶店、森の時計でランチ。
カレー、おいしかったです。
富良野から新千歳空港へ直行バスで向かいます。
夕刻、新千歳空港に到着。
夕食は、空港で海鮮和食と決めていました。
空港には和食のお店はたくさんありますが、地元のワインが飲みたいです。
「北海道のワインありますか?」
「ワインはおいていません。」
「北海道のワインありますか?」
「ワインはおいていません。」
「北海道のワインありますか?」
「ワインはおいていません。」
「北海道のワインありますか?」
「ワインはおいていません。」
なんと4軒全滅。
で、空港最後の和食屋さん、「北国の寿司、花ぶさ」
「北海道のワインありますか?」
「富良野ワインならありますよ。」
やったー!
和食の最後の一軒でやっと北海道産、しかも富良野ワインを発見です。
で、このお店が大正解。
お刺し身、でらうま。
ししゃも、でらうま。
今年貴重な北海道産、真鱈の白子。
ウニ・いくら丼。これ、最高!!
富良野ワインとの相性も抜群でした。
他の和食屋さんも、富良野ワイン置けばいいのになあ。
北海道の海の幸にあわせて、北海道のワインを飲みたいって人、いっぱいいると思うのですが。。。
搭乗時間までまだ少し時間があったので、もう一軒。
北海道のワインをおいてるスタンドバーで、さらに富良野ワイン・ミュラートゥールガル。
やっぱし美味しい!
今月2回目の北海道は、富良野づくしでした。
ああ、楽しかった、美味しかった。
皆さん、ありがとうございます!!
Mar. 17
It was the third day in Furano.
The temperature in the morning was -13℃.
Very cold!
I skied 4 long downhill courses before lunch.
Then I had a nice curry lunch at a famous coffee shop in the forest.
Then I took a highway bas to Sapporo Airport.
I arrived at the airport in the evening.
I had decided to have sushi dinner at the airport restaurant.
Unfortunately, there were many sushi restaurants but they didn’t have any Hokkaido local wine.
I was sad.
Our wine culture is still no good…
However, fortunately, I managed to find only one sushi restaurant had Furano Wine.
I was so lucky that the restaurant was very, very nice.
Every dishes were great, outstanding!
All of the dishes made a very good marriage with Furano Wine.
Super delicious!
After dinner, I still had a little by my boarding time.
I found Furano Wine again at some stand bar.
Delicious!
I took a late flight to Tokyo.
It was a very nice trip to Hokkaido in this time.
Thank you very much!