心のKokoro

2/15

わが家の梅が咲き始めました。

 

 

お料理当番。

 

今日は居酒屋メニュー風。

 

 

ヤリイカと真鯛のお刺身

アサリのワイン蒸し

シラス豆腐

アスパラガスとヤリイカの炒め物

 

 

金目鯛の干物

 

うまいです。

 

 

 

1本目 トレブランカ ココロ ビアンコ 2016  サンプル試飲

スペイン・ペネデスのワイナリー、トレブランカはカーヴドリラックスが長く輸入を続けるグリモウの姉妹ワイナリー。

オーナーのジョアンは大の日本贔屓で、ついに日本語名のワインを作ってしまいました。

我が家の梅も咲き始めましたが、こちらのラベルの梅の花は満開ですね。

マカベオ、ガルナッチャ・ブランカ、ミュスカのブレンドから、フレッシュでフルーツ感あふれるスタイルに仕上がっています。

すすすーと、美味しく飲めてしまいます。

心に響く味わいです。

 

2本目 トレブランカ ココロ ティント 2016  サンプル試飲

赤のココロは梅も紅梅。

ガルナッチャ、テンプラニーリョ、カベルネソーヴィニヨン、シラー、サンソーのブレンド。

ダークチェリーやプルーンを思わせる果実の風味があふれます。

きれの良い酸と、なめらかなタンニンが心地よく、まったくもたれません。

とてもおいしいです。

裏ラベルにも(おいしい)って書いてありました。

 

 

 

 

Feb. 15

The plum blossoms at my home started blooming.

 

I cooked dinner.

 

Sashimi

Shirasu Tofu

Steamed Clam

Sauteed Asparagus and Calamari

 

Kinme Himono

 

Very good!

 

 

 

1st Torreblanca Kokoro Blanco 2016 Sample Tasting

It is a brand-new wine made by Torreblanca, which is a sister winery of Grimau in Penedes.

Mr. Joan Nicolas loves Japan very much.

Finally, he made a Japanese name wine.

My plum blossoms started blooming but the plum blossoms on the wine label was in full bloom.

It is made from Macabeu, Garnacha Blanca and Muscat.

I felt very fresh fruits, fine acidity and good minerals.

It is very easy to drink.

Tasty! Tasty!

 

 

2nd Torreblanca Kokoro Tinto 2016 Sample tasting

The red is made from Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah and Cinsault.

I felt very nice black berries like a dark cherry or plum.

I also felt nice acidity and silky tannin.

It’s a typical nice Spanish red wine.

Delicious!