焼肉は。。。

3/15

お料理当番。

 

イカのお刺し身

 

 

焼肉

 

 

 

焼肉はdaimajoさまのリクエスト。

美味しいのですが、部屋に臭いがこもるのが難点。

 

 

 

 

1本目 ラ・クロワ・グラシオ ロゼ 2019  1,738円(税込)

このラングドック産のロゼ、本当に美味しい。

自家葡萄園で自然農法で栽培したカベルネ・ソーヴィニヨンとシラーで仕込まれています。

繊細なフルーツ、チャーミングな赤い果実の酸、心地の良いミネラル感。

ふわっとして、ぎゅっとしまった感じ。

ラ・クロワ・グラシオって、本当に良いつくり手だと思います。

 

 

2本目 アル・エ・ディレ メルロー 2018  1,815円(税込)

焼肉なんで、しっかりとしたワインをと思って、これにしました。

イタリア・ヴェネト産のメルローです。

しっかりとした果実味と渋み、骨太な味わい。

だけど、なんかこうツルんっとしていてエレガント。

口当たりはまろやかです。

やや辛めに作った醬油ベースの焼肉のタレに負けずに、ワインとしてしっかりと食事を引き立ててくれました。

アル・エ・ディレを造るチェスコンも、本当に良いつくり手だと思います。

 

 

Mar. 15

I cooked dinner.

 

Sashimi

 

Yakiniku BBQ

 

Yakiniku BBQ is nice.

But the bad thing is that the smell is left in the room. 

 

 

1st La Croix Gratiot Rose 2019  1738 yen

It is made from Cabernet Sauvignon and Syrah grown in the estate vineyards in Languedoc by natural farming.

I felt delicate fruits, charming red berries and nice minerals.

I love this one.

What a delicious rose wine is this!

 

 

2nd al & dile Merlot 2018  1815 yen

It is made from 100% Merlot grown in Veneto Italy by natural farming.

Because I wanted to taste some solid style red wine for Yakiniku BBQ, I chose this Merlot.

I felt very concentrated fruits and solid tannins.  

The taste was strong but also very elegant.

It was very good for the BBQ sauce today cooked by soy sauce.