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米子から戻って、今日はお休みを入れてありましたが、いろいろあって結局夕方近くまで家で仕事をしていました。
そのあと、お料理当番。
ブラックタイガーのソテー 柚子サフラン風味
鹿児島ダブルエックス ヒレ肉と紅玉のソテー ブラックベリーソース
今日は二品のみ。
あとは、出張中にdaimajoさまがお料理した残りものをいただきました。
1本目 山崎ワイナリー ピノノワール ブラッシュ 2015
ピノノワールを白ワインの醸造方法で仕込んだ淡いピンク色のワインです。
ほのかに残した甘みに、ヴォリュームたっぷりの酸味が重なります。
あふれるフルーツ感と、エレガントなピノノワールの酸とミネラル感が抜群です。
これは美味しい。
ブラックタイガーのソテーにぴったりでした。
2本目 山崎ワイナリー ピノノワール ブルーラベル 2015
赤は同じく2015年収穫のピノノワールです。
青ラベルは野生酵母で仕込んだワイン。
濃さはないけれど、何とも存在感のあるピノノワールです。
湧き上がる新鮮なフルーツのアロマ、ピノノワールならではの赤いベリー系の果実味、過不足のない申し分ない酸、キメ細やかなタンニンと、心地よく長いアフター。
いや、素晴らしいピノノワールですよ。
山崎ワイナリー、間違いなく進化を続けています。
ヒレ肉のソテーのブラックベリーソースにどんぴしゃり。
なまら、うめえ!
Nov. 8
After the business trip to Yonago, I took a day-off but I worked all day long at home.
Then I cooked dinner.
Shrimp Saute Yuzu & Saffron sauce
Pork & Apple Sauté Blackberry sauce
I cooked only two dishes.
I ate some more dishes daimajo-sama cooked yesterday.
1st Yamazaki Winery Pinot Noir Blush 2015
It is made from 100% Pinot Noir grown in the estate vineyard and fermented by the white wine making method.
I felt a little sweet with a big acidity.
I felt lovely fine & fresh fruits.
What a charming rose wine is this!
Tasty! Tasty! Tasty!
It was very good for the shrimp sauté.
2nd Yamazaki Winery Pinot Noir Blue Label 2015
The red is also made from 100% Pinot Noir grown in the estate vineyard in the same vintage with the first wine today.
It is fermented by wild yeast.
It is not a big style wine but very impressive for me.
I love this fresh fruits aroma, charming red berries, very elegant acidity, very silky tannin and comfortable after taste.
What a wonderful Pinot Noir is this!
I am sure again that Yamazaki Winery is one of the best Pinot Noir producers in Japan.