「いい風呂の日」

11/26

本日、11月26日は、いいふろ(1126)の日だそうです。

では、と、思いたち、介護を義妹にお願いして、夕刻いつもの日帰り温泉に出かけました。

 

 

いつになく混んでいたのは、やっぱり「いい風呂の日」だからでしょうか?

ゆっくりお風呂に浸かったあとの、湯上がりの生ビールは最高です。

 

 

シャトルバスで鶴川駅に戻って、夕食は駅ビルの「いまがわ食堂」。

前回の日帰り温泉の帰りに初めて入ったお店ですが、やっぱり、ここ、いいです。

 

 

三浦漁港の鮮魚卸が展開するチェーン店ですが、魚料理が充実。

特に鯖が名物らしい。

 

 

生鯖、焼き鯖、最高です。

 

 

今日のお酒は、東京・奥多摩の銘酒「澤乃井辛口」。

 

 

すっかりとした口当たりの良いお酒で、あっという間に3合が空になりました。

 

締めの、葉山牛のコロッケも美味しかったです。

 

 

いい風呂の日、いい一日でした。

 

 

 

Nov. 26

In the evening, I went to my usual day-trip hot spring.

After a leisurely bath, draft beer after bathing is the best.

 

I took the shuttle bus back to Tsurukawa Station and had dinner at the station building’s “Imagawa Shokudo”.

Last time, I entered this restaurant on my way home from the day-trip hot spring.

It is a good restaurant.

It is a chain restaurant developed by a fresh fish wholesaler in Miura Fishing Port.

They have a wide variety of fish dishes.

Mackerel seems to be especially special.

 

Raw mackerel, grilled mackerel, both of them were best.

 

Today’s drink was a famous sake “Sawanoi”, which is made in Tokyo Okutama.

It was a completely mouth-watering sake, and the 3 sake-bottles were empty in no time.

 

The Hayama beef croquettes at the end were also delicious.

 

It was a good bath day, a good day.