今シーズン、家で食べる生牡蠣は初めて

10/30

今日は久しぶりに青空が広がりました。

シーツ、布団カバー、タオルケットなどの大物を洗濯しました。

 

明日はまた雨みたいです。

 

今日の料理

枝豆

 

 

生牡蠣

 

 

ゴーヤとツナのサラダ

 

 

ワラサのカルパッチョ サラダ仕立て

 

 

カナダ産三元豚とリンゴのソテー 赤ワインと柚子のソース

 

 

今シーズン、家で食べる生牡蠣は初めてです。

美味しかったです。

 

 

 

本日のワイン

 

 

マルキドボーラン シラー 2023  1,080円

ポークソテーの赤ワインソースに使ったシラーを、そのまま飲むことにしました。

マルキドボーランの赤ワインの中で、一番地味目なシラーですが、実はとても美味しいです。

果実味がギューッと詰まった密度の高いボディ、バランスのよい酸とまろやかな渋み。

マルキドボーランの赤ワインの中で一番個性的で、ラングドックの特徴がよく表現されています。

はい、三元豚にぴったりでした。

 

 

 

Oct. 30

Today, the blue sky spread out for the first time in a long time.

I washed large items such as sheets, duvet covers, and towel blankets.

 

It looks like it will rain again tomorrow.

 

Today’s dish

Edamame

 

Oysters

 

Warasa Carpaccio Salad

 

Sauteed Canadian Pork and Apples with red wine and yuzu sauce

 

This is the first time I have eaten raw oysters at home this season.

It was delicious.

 

 

Today’s Wine

Marquis de Beau Rond Syrah 2023 1,080 yen

I decided to drink the Syrah I used for the red wine sauce for the sauteed pork as is.

It is the plainest Syrah among Marquis de Beau Rond’s red wines, but it is actually very delicious.

I felt a dense body packed with fruits flavor, well-balanced acidity and mild astringency.

It is the most unique of the Marquis de Beau Rond red wines and shows the characteristics of Languedoc well.

Yes, it was perfect for the Canadian pork.