今夜も秋刀魚

9/29

やっぱり甘かったですね。

本日の町田市の最高気温は32℃。

暑いです。夜になっても、あまり気温は下がりません。

9月も終わろうとしているのに、この暑さ。

まだまだ続くのかな?

 

 

今日の料理

冷奴

 

 

真鯛の刺身

 

 

生ハム、シャインマスカット、モッツァレラ、ミニトマト、ブロッコリー、アスパラガス、リンゴのサラダ

 

 

やきとり

 

 

秋刀魚

 

 

今日の秋刀魚は皿からはみ出るほどの大きさ。

 

 

旨いです。1尾350円でした。

 

 

 

本日のワイン

 

 

オリオル・ロッセール チノ・チャノ シャレロ ムスカ 2022  1,380円

今日の秋刀魚に合わせたのは、オリオル・ロッセールのテーブルワイン。

ペネデスのカル・カッサニエスの自家葡萄園で、無農薬栽培をしたシャレロ85%、ムスカ15%のブレンド。

サラリとした口当たりの奥に、ふくよかなフルーツ感がいっぱい。

シャレロの綺麗な酸と、マスカットの甘いアロマが絶妙なハーモニーを産み出しています。

今日の我が家の“居酒屋メニュー”をよく引き立ててくれました。

 

 

 

Sep. 29

The highest temperature in Machida City today is 32°C.

It’s hot. Even at night, the temperature does not drop much.

September is coming to an end, but this heat.

I wonder if it will continue for a long time?

 

 

Today’s dish

Cold Tofu

 

 

Madai Sashimi

 

 

Salad with Prosciutto, Shine-Muscat, Mozzarella, Cherry-Tomatoes, Broccoli, Asparagus and Apples

 

 

Yakitori

 

 

Sanma

 

Today’s sanma is so big that it sticks out of the plate.

It’s delicious. It was 350 yen per fish.

 

 

Today’s Wine

Oriol Rossell Xino-Xano Xarel-lo Muscat 2022 1,380 yen

Today’s sanma was paired with Oriol Rossell’s table wine.

It is a blend of 85% Xarel-lo and 15% Muscat, grown in the estate vineyard in Penedes, pesticide-free.

Behind the smooth mouthfeel, there is a lot of plump fruits.

The beautiful acidity of Xarel-lo and the sweet aroma of Muscat create an exquisite harmony.

It complemented our “izakaya menu” today.