9/20
今日は、彼岸入り。
朝起きたら、涼しくてびっくり。
「暑さ、寒さも彼岸まで」 本当か?
いや、10月35度超えがあるかも?
油断なりません。
今日の料理
枝豆
鶏レバーの赤ワイン煮
やきとり
具たくさんサラダ
生ハム、カツオ刺身、モッツァレラ、玉子、カボチャ、ブロッコリー、ミニトマト、キウイ、リンゴ
毎日料理を作りすぎているので、今日は控えめにしてみました。
本日のワイン
グリモウ トランカディス ブリュット・ナチュレ NV 1,605円
スペイン・ペネデス産の無農薬栽培のブドウで仕込むスパークリングワインです。
これも20年以上輸入を続けるロングセラー。
シャレロ、マカベオ、パレリャーダに少量のシャルドネをブレンドしています。
仕上げのリキュールを添加しないブリュット・ナチュレ。
ピュアな果実味に、穏やかな酸と、心地良いアフターテイスト。
同じリラックスワインのカヴァのオリオル・ロッセールに比べて、優しい口当たりです。
やきとり、鶏レバー、具たくさんサラダと、どの料理にも良く合いました。
Sep. 20
The Higan week starts form today.
When I woke up in the morning, I was surprised at how cool it was.
They say “Both heat and cold end on the day of Higan.” Is it true?
No, it may exceed 35 degrees in October.
Don’t let your guard down.
Today’s dish
Edamame
Chicken liver stewed in red wine
Yakitori
Salad with lots of ingredients
with prosciutto, bonito sashimi, mozzarella, egg, pumpkin, broccoli, cherry tomatoes, kiwi, apple
I cook too much every day, so I tried to keep it low today.
Today’s Wine
Grimau Trancadis Brut Nature NV 1,605 yen
This is a sparkling wine made from pesticide-free grapes grown in Penedes, Spain.
This is also a long-selling Relax Wine that has been imported for over 20 years.
It is made from Xarel-Lo, Macabeo and Parellada and a small amount of Chardonnay without the addition of finishing liqueurs.
I felt pure fruits, mild acidity, and a pleasant aftertaste.
Compared to the same Relax Wine, Cava Oriol Rossell, it has a gentle mouthfeel.
Yakitori, chicken liver, salad, it went well with any dish today.