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ふと思い立って、地元の鶴川香山園の桜梅桃李で夕食。
おひとりさまです。
家から徒歩7分の場所に、こんな非日常な空間で、美味しいお料理がいただける場所が出来たのは嬉しい限りです。
開店してまだ日が浅いのですが、お昼のランチと喫茶の時間は連日満席。
てもまだディナーは割と空いています。
料理、美味しいです。
今日は2回目の訪問ですが、改めてお料理美味しいです。
ホタルイカのサラダはベビリーフにピンク・グレープフルーツを和えています。
お刺身は純生、鮮度抜群。
アボカドとサーモンのタルタルは、イクラと少しだけ火をいれた卵黄をトッピング。
なるほど、勉強になります。
残念ながら、飲みたいワインがメニューに無いのは良くあることですね。
で、厚木の地ビールでスタート。
茅ヶ崎 熊澤酒造の天青 特番本醸造。
海老名 泉橋酒造のいづみ 純米酒。
足柄開成町の瀬戸酒造 ぴいひゃら 純米吟醸。
神奈川の地酒は、いつからこんなに美味しくなったのでしょうか?
いや、びっくりです。
どのお酒にも共通するのは、ピュアで淡麗な味わいでありながら、ふくよかな旨みがたっぷり。
厚木、茅ヶ崎、海老名、開成町は神奈川県。
わたしの町田は東京都。
しかしながら、町田は神奈川県といっても過言ではないのは周知の事実。
やっぱり地元感満載で嬉しいです。
この、つくねが名物らしい。
キリタンボみたく、細かく砕いたお米で肉を包んでいます。旨いです。
ライトアップされた日本庭園は幻想的です。
ここ、ほんとに町田なの?
ぷち贅沢な、おひとりさま時間でした。
May 28
On a whim, I had dinner at the local Tsurukawa Kagoyamaen’s restaurant “Obaitohri”.
I’m alone.
I am glad that I can enjoy delicious foods in such an extraordinary space within a 7-minute walk form my home.
It’s only been a few months since the restaurant opened, but it’s full for lunch and tea every day.
Even so, dinner is still relatively empty.
The food is delicious.
Today is my second visit, but the food is delicious again.
The firefly squid salad is a baby leaf tossed with pink grapefruit.
The sashimi is pure and fresh.
Avocado and salmon tartare topped with salmon roe and slightly cooked egg yolk.
I see, it will be educational.
Unfortunately, it’s not uncommon for the wine I want to drink not to be on the menu.
So,I started with a local beer in Atsugi.
Chigasaki Kumazawa Sake Brewery Tensei Hon-Jozo.
Ebina Izumi of Izumibashi Sake Brewery Junmai Sake.
Seto Sake Brewery in Ashigara Kaisei Piihyara Junmai Ginjo.
When did Kanagawa’s local sake become so delicious?
I’m surprised.
What all of these sakes have in common is that they have a pure and light taste, but they are full of plump flavor.
Atsugi, Chigasaki, Ebina, and Kaisei are located in Kanagawa Prefecture.
My town Machida is in Tokyo.
However, it is no exaggeration to say that Machida is almost Kanagawa.
After all, I’m happy that it is full of local feeling.
It seems that this Tsukune is a specialty.
Like a Kiritambo, the meat is wrapped in finely crushed rice.
It’s delicious.
The illuminated Japan garden is fantastic.
Is this really my home town?
It was a luxurious time.
Thank you!