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ミーティングに参加するため横浜に行きました。
帰りに駅の崎陽軒の売店で、シウマイを買いました。
今日の料理
真鯵、サヨリ、真鯛のお刺身
近所の農家さんの手作りピクルス
湯豆腐
シウマイ
気のせいか、横浜で買った崎陽軒のシウマイは、他所で買った崎陽軒のシウマイより美味しいように思います。
ほんまかいな?
本日のワイン
パラッツィ ネロ・ダーヴォラ 2023 1,200円
イタリア・シチリア産の赤ワイン。
最近、イタリアワインの登場率が高いのは、新しいロットの入荷があったからです。
新しいロットが到着したら、いつも何本か抜き取りテイスティングをしています。
ま、テイスティングと言うよりドリンキングなんですが。
このネロ・ダーヴォラは、今風の薄味サラサラ系の仕上がり。
でも、やっぱり色は濃いし、味わいはグリップが効いています。
シチリアワインですね。
Feb. 19
I went to Yokohama to attend a meeting.
On the way back, I bought Siumai at Kiyoken in Yokohama.
Today’s Dish
Sashimi
Handmade pickles from a neighborhood farmer
Yu-tofu
Siumai
Maybe it’s because of my mind, but I think the Kiyoken Siumai I bought in Yokohama is better than the Kiyoken Siumai I bought elsewhere.
Really?
Wine of the Day
Palazzi Nero D’Avola 2023 JPY 1,200
It is a red wine from Sicily, Italy.
I often taste Italian wines at home recently, because I have receaved the new arrivals of them.
When a new lot arrives, I always take a few bottles for tasting.
Well, it’s more of a drinking than a tasting.
This Nero d’Avola has a light and smooth finish in the modern style.
But after all, the color is dark and the taste is grippy.
This is a Sicilian wine.