長谷寺へ初詣

1/8

毎年恒例の、鎌倉長谷寺へ初詣に行ってきました。

 

 

 

お寺の境内から見渡す湘南の海は、今日は波が高かったです。

 

 

 

お寺のレストランで、名物のカレーうどんをいただきました。

 

 

このカレーうどん、優しい味で、本当に美味しいです。

 

帰宅途中、相模大野で刺身を購入。

家に帰って夕食は手巻き寿司。

 

 

バチマグロ、メジナ、ヒラメ、甘エビ、真鯵、サヨリ、ツナマヨ、キュウリ

刺身は全て天然もの。いつもと違う魚屋さんでネタを買うと、やっぱり全然違います。

美味しかったです。

 

 

 

1本目 くらむぼんワイン 蔵 白 1,700円

山梨・勝沼の老舗ワイナリー“くらむぼんワイン”のベーシックワイン。

山梨産の甲州で仕込まれています。

きれいな果実味、穏やかな酸と、ふわっとした口あたり。

優しい味わいの甲州です。

これ、いいですね。コストパフォーマンスも抜群です。

手巻き寿司にとても良く合いました。

 

 

2本目くらむぼんワイン 蔵 赤 1,700円

同じ“くらむぼんワイン”の赤ワインは、山梨産のマスカット・べーりーAで仕込まれています。

これも優しい味わいのワインです。

新鮮な果実味、いきいきとした酸とまろやかな渋み。

邪魔な味がいっさいないピュアな口当たり。

赤も美味しいです。手巻き寿司にぴったりでした。 

 

 

Jan. 8

I went to Kamakura Hase-Temple for the first visit in New Year.

 

The sea of Shonan, which can be seen from the temple grounds, was high today.

 

At the temple restaurant, I had the famous curry udon.

This curry udon noodle has a gentle taste and is really delicious.

 

On the way to the house, I bought sashimi at Sagami Ohno.

After I got home, I had Temaki-sushi for dinner.

 

Bachi-Maguro, Mejina, HIrame, Shrimp, Mackerel, Sayori, Tuna mayo, Cucumber

 

All sashimi were wild ones. If you buy sashimi at a different fish shop than usual, it will be completely different.

It was delicious.

 

 

1st Kuramubon Wine Kura white 1,700 yen

It is a basic wine from the long-established winery “Kuramubon Wine” in Katsunuma, Yamanashi.

It is made from 100% Koshu grown in Yamanashi.

I felt beautiful fruits flavor, mild acidity, and fluffy mouthfeel.

It is a Koshu with a gentle taste.

This white is very good. The value for money is also outstanding.

It went very well with the Temaki-sushi today.

 

 

2nd Kuramubon wine Kura red 1,700 yen

The red wine of the same “Kuramubon Wine” is made from Muscat Belly-A from Yamanashi.

This is also a wine with a gentle taste.

I felt fresh fruits, lively acidity and mellow astringency.

It has a pure mouthfeel with no disturbing taste.

This red is also delicious. It was perfect for Temaki-sushi.