タケダワイナリー ブラン

10/28

朝から何かとあって、忙しい1日でした。

料理は手抜きをしました。

 

カツオの刺身

 

 

 

ゴーヤとツナのサラダ

 

 

鰻ご飯

 

 

鰻ご飯は、前に作って冷凍して置いたもの。

しっかりと蒸し直したら、美味しく頂けました。

 

 

今日のワイン

 

 

タケダワイナリー ブラン 2023  1,980円

昨日に続いて山形県のワインです。

デラウェアとマスカット・ベーリーAのブレンドです。

ブランとネーミングされていますが、ベリーAから来る色合いが結構出ていて、これはロゼワインに見えますね。

始め、味わいはとてもドライ。

あとから、香ばしい果実味の風味があらわれます。

しっかりとしたミネラル感もあって、飲み心地は抜群です。

ラブルスカ系の強いブドウの風味は全く感じません。

ワインとしての完成度、とても高いと思います。

鰻ご飯にもよく合いました。

 

 

Oct. 28

It was a busy day with something going on in the morning.

I cut corners in cooking.

 

Bonito

 

Goya and Tuna Salad

 

Unagi Rice

 

Eel rice was what I made before, frozen, and placed.

When I re-steamed it thoroughly, it was delicious.

 

 

Today’s Wine

Takeda Winery Blanc 2023  1980 yen

Continuing from yesterday, it is a wine from Yamagata Prefecture.

It is a blend of Delaware and Muscat Bailey-A.

It’s called Blanc, but it has quite a bit of color coming from Berry-A, which looks like a rose wine.

At first, the taste is very dry.

Later, a savory fruits flavor appears.

It also has a firm minerality, and it is very comfortable to drink.

I don’t feel the strong grape flavor of the Labrusca variety at all.

I think the degree of perfection as a wine is very high.

It also went well with eel rice, today.