9/30
休肝日
10/1
10月になりました。
今年もまもなく年末モード。
ほんと一年は、あっという間に過ぎますね。
今日はスキヤキです。
いつもの黒毛和牛にしました。
とても美味しいです。
1本目 ブルース・ジャック ソーヴィニヨン ブラッシュ 2023
南アフリカ産のロゼワインです。
板橋のとだやさんのお勧めで買いました。
別々に仕込んだソーヴィニヨン・ブランとシラーをブレンドしているそうです。
赤ワインと白ワインを混ぜるのは、フランスでは禁止されていますが(シャンパンはOK)、南アは大丈夫なんですね。
で、これ、凄く美味しいです。
新鮮な果実味に、ベリー系の赤い酸、シャキッとしたミネラル感。
フレッシュでピュアな雑味のない口当たり。
で、南アならではの野太い飲みごたえもあります。
やっぱり、とだやさんのお勧めにハズレはありません。
2本目 マルキドボーラン シラー 2023 1,050円
赤は何にしようか迷いましたが、あっさりマルキドボーランのシラーにしました。
なんか、スキヤキには、この甘みを感じるような🈵の果実味と、しっかりとしたボディが良い感じです。
やっぱりマルキドボーランも決してハズレのないワインです。
Sep. 30
No Wine Day
Oct. 1
It’s October.
This year, the end of the year is almost here.
A year really goes by in the blink of an eye.
Today’s dinner was Sukiyaki.
I made it with Japanese black beef.
It is very tasty.
1st Bruce Jack Sauvignon Blush 2023
It is a rose wine from South Africa.
I bought it on the recommendation of Wine Shop Todaya in Itabashi.
It is said that it is a blend of Sauvignon Blanc and Syrah, which are produced separately.
Mixing red and white wine is prohibited in France (champagne is OK), but it’s okay in South Africa.
And this is really delicious.
I felt fresh fruit, berry-based red acid, and crispy minerality.
Fresh, pure, and tasteless mouthfeel.
And there is also a wild drink unique to South Africa.
After all, there is nothing wrong with Mr. Todaya’s recommendation.
2nd bottle Marquis de Beau Rond Syrah 2023 1,050 yen
I wasn’t sure what to use for red, but I decided to go with the Marquis de Beau Rond Syrah.
It has fine sweetness of fruits and a solid body.
Somehow, this one is very good for Sukiyaki.
After all, the Marquis de Beau Rond is also a wine that will never go wrong.