今日の牛肉は国産牛

8/29

明日は大雨の予報。

午前中、スーパーマーケットで2日分の買い物をしてきました。

相変わらず、お米は売ってませんね。

 

今日の料理。

枝豆  

 

 

真鯛のカルパッチョ

 

 

鳥レバーの赤ワイン煮

 

 

サラダ

 

 

牛赤身肉のタリアータ ラザニア添え

 

 

今日の牛肉は国産牛。

 

 

やっぱり美味しい。

 

 

 

1本目 リボッラ・ジャッラ ルーチェ・ドーロ NV サンプル試飲

今日はイタリアから届いたスパークリングワインのサンプルを試飲します。

北イタリア産のリボッラ・ジャッラ100%をシャルマー方式で醸造しています。

柔らかい泡、しっかりとした柑橘系の酸、アフターに厚みのある果実味。

邪魔な味の一切ないピュアな飲み心地。

ややや、これ美味しいですね。

リボッラ・ジャッラのスパークリングワインって、もしかして初めてかなあ?

これ面白いですね。

 

 

2本目 チェスコン カベルネ NV  1,200円

今日の料理が、なんちゃってイタリアンなので、2本目の赤ワインもイタリアにしました。

ヴェネト産のカベルネ・ソーヴィニヨンとカベルネ・フランのブレンド。

カシスを思わせるベリー系のアロマ、豊かな果実味ときれいな酸。

カベルネですが、さらりとした軽やかな飲み口です。

ガッチリ冷やして飲みました。

牛のタリアータに良く合いました。

 

 

 

Aug. 29

Heavy rain was forecast for tomorrow.

In the morning, I went to the supermarket to do two days’ foods of shopping.

As usual, they didn’t sell rice.

 

Today’s dish.

 

Edamame

 

Madai Carpaccio

 

Chicken Liver boiled in Red wine

 

Salad

 

Lean beef Tagliata with Lasagna

 

Today’s beef is Japanese beef.

After all, it’s delicious.

 

 

1st Ribolla Gialla Luce d’Oro NV Sample Tasting

Today I did a sample tasting of sparkling wine that arrived from Italy.

It is made from 100% Ribolla Gialla from northern Italy using the Charmat method.

I felt soft foam, firm citrus acid and thick fruits flavor in the after.

I felt pure drinking comfort with no disturbing taste.

Somewhat, this is delicious.

Maybe it’s the first time I’ve tried Ribolla Gialla’s sparkling wine?

This is interesting, isn’t it?

 

 

2nd Cescon Cabernet NV 1,200 yen

Today’s dish is Italian, so I chose Italian for the second bottle of red wine.

It is a blend of Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc from Veneto.

I felt berry aroma reminiscent of blackcurrants, rich fruits flavor and clean acidity.

Although it is a Cabernet, it is a smooth and light drink.

I drank it cold.

It went well with the beef tagliata.