2/11
今日、庭のカベルネ・ソーヴィニヨンの剪定を行いました。
バッサリ切っちゃいました。
本日のお料理。
真鯛のカルパッチョ
イチゴ、ブロッコリー、生ハム、ゆで卵のサラダ
ラザニア
変わり映えのない料理で、すみません。
1本目 ベルクール ブラン・ド・ブラン NV 1,350円
ラングドック産のアイレンとマカブーのブレンドで造られたスパークリングワイン。
何の変哲もない泡ですが、なんか、これ好きです。
すすーっと喉を通る優しい口当たり。
いつもホッとするワインです。
2本目 アラルディカ ピエモンテ バルベーラ 2019 1,100円
溌溂とした赤い酸が印象的なピエモンテ産の赤ワイン。
3年の熟成を経ていますが、とてもフレッシュな口当たり。
バルベーラって、酸がしっかりしているから、長持ちですね。
ピエモンテの赤でこの値段は、超お買い得とワタシは思います。
Feb. 11
I did a pruning of the Cabernet Sauvignon in the garden.
I cut it off much.
Today’s dish.
Madai Carpaccio
Salad with Strawberries, Broccoli and Prosciutto
Lasagna
I’m sorry for the unchanging dishes.
1st Bellecourt Blanc de Blancs NV 1,350 yen
A sparkling wine made with a blend of Airen and Maccabeu from Languedoc.
It’s an ordinary bubble, but I kind of like it.
I felt a gentle mouthfeel that passes smoothly through the throat.
It is a wine that always makes me feel relieved.
2nd Araldica Piemont Barbera 2019 1,100 yen
It is made from 100% Barbera grown in Piemonte.
The red fine acidity was impressive.
Although it has been aged for 3 years, it has a very fresh mouthfeel.
Barbera has a strong acidity, so it lasts a long time.
I think this price in Piemont red is a super bargain.