カベルネ・ソーヴィニヨンの剪定

2/11

今日、庭のカベルネ・ソーヴィニヨンの剪定を行いました。

 

 

 

バッサリ切っちゃいました。

 

 

本日のお料理。

真鯛のカルパッチョ

 

 

イチゴ、ブロッコリー、生ハム、ゆで卵のサラダ

 

 

ラザニア

 

変わり映えのない料理で、すみません。

 

 

 

 

1本目 ベルクール ブラン・ド・ブラン NV  1,350円

ラングドック産のアイレンとマカブーのブレンドで造られたスパークリングワイン。

何の変哲もない泡ですが、なんか、これ好きです。

すすーっと喉を通る優しい口当たり。

いつもホッとするワインです。

 

 

2本目 アラルディカ ピエモンテ バルベーラ 2019  1,100円

溌溂とした赤い酸が印象的なピエモンテ産の赤ワイン。

3年の熟成を経ていますが、とてもフレッシュな口当たり。

バルベーラって、酸がしっかりしているから、長持ちですね。

ピエモンテの赤でこの値段は、超お買い得とワタシは思います。

 

 

Feb. 11

I did a pruning of the Cabernet Sauvignon in the garden.

 

I cut it off much.

 

Today’s dish.

Madai Carpaccio

 

Salad with Strawberries, Broccoli and Prosciutto

 

Lasagna

 

I’m sorry for the unchanging dishes.

 

1st Bellecourt Blanc de Blancs NV 1,350 yen

A sparkling wine made with a blend of Airen and Maccabeu from Languedoc.

It’s an ordinary bubble, but I kind of like it.

I felt a gentle mouthfeel that passes smoothly through the throat.

It is a wine that always makes me feel relieved.

 

 

2nd Araldica Piemont Barbera 2019 1,100 yen

It is made from 100% Barbera grown in Piemonte.

The red fine acidity was impressive.

Although it has been aged for 3 years, it has a very fresh mouthfeel.

Barbera has a strong acidity, so it lasts a long time.

I think this price in Piemont red is a super bargain.