今日も地中海風チラシ寿司

8/27

休肝日

 

 

8/28

今日のお料理は地中海風チラシ寿司。

我が家の夏の定番です。

 

 

本マグロ、カツオ、真鯛、小海老に、ミニトマトとクレスをトッピング。

美味しいです!

 

 

 

1本目 トゥルクハイム クレマン ダルザス NV  2,400円

今日の1本目はアルザスのスパークリングワイン。

暑い日は、食卓にキーンと冷えた上質な泡が上がるとテンションがあがります。

キメの細やかなクリーミーな泡、青リンゴを思わせるフルーツ感、伸びのある綺麗な酸、豊かなミネラル。

クレマン・アルザスのエレガンス、美味しいです。

ピノ ブラン50%、ピノ オーセロワ50%のブレンド。   

 

 

2本目 アンコーラ ピノ・グリージョ ロゼ 2022  1,000円

イタリア・ロンバルディア州産のロゼ。

早づみのイチゴを思わせる赤い果実の酸に、豊かに湧きでるフルーツ感。

フルーティーでありながら切れ味も抜群。

ピノ・グリージョ90%に、ロゼ色は10%ブレンドされているピノ・ノワールの果皮から抽出しています。

地中海風チラシ寿司に良く合いました。

 

 

Aug. 27

No Wine Day

 

 

8/28

Today’s dish is Mediterranean style Chirashi Sushi.

 

It is a summer staple in my house.

 

Tuna, bonito, red sea bream, and shrimp topped with cherry tomatoes and cress.

It’s delicious!

 

 

1st Turckheim Cremant d’Alsace NV  2,400 yen

Today’s first bottle is an Alsace sparkling wine.

On a hot day, the tension rises when a high-quality chilly sparkling wine rises on the dining table.

I felt fine creamy bablles, fruit feeling reminiscent of green apple, beautiful acid with rich minerals.

Clément Alsace elegance is so delicious.

A blend of 50% Pinot Blanc and 50% Pinot Auxerrois.   

 

 

2nd Ancola Pinot Grigio Rose 2022  1,000 yen

The second wine was Rose from Lombardy, Italy.

I felt an acid of the red fruit, reminiscent of early strawberries and rich fruit feeling.

It was fruity yet sharp.

The rose color is extracted from the peel of 10% Pinot Noir, which is blended with 90% Pinot Grigio.

It went well with Mediterranean style Chirashi Sushi.