6/11
雨が続きます。
本日のお料理。
枝豆
ホタテ、天然真鯛、メバチのお刺身
サラダ
崎陽軒のシウマイ
青椒肉絲
青椒肉絲は豚肉が基本のようですが、今日は牛肉で作りました。
美味しく出来ましたよ。
1本目 神戸レゼルバ 無濾過シャルドネ 2021 3,200円
熟成状態の確認のための定期テイスティングです。
酸化防止剤を極力控えた無濾過ワインならではのピュアな口当たり。
果実味も酸もきれいに広がります。
だんだんヴォリューム感が出てきたように思います。
これ、今、カーヴドリラックスのインターネット店で販売中の、ワタシのワインセットに入っています。
破格でゲットのチャンスですよー♪
2本目 ラ・グランド・コリーヌ・ジャポン 小公子 2020
岡山県で栽培した小公子90%と富士の夢10%で仕込んだ赤ワイン。
どちらのブドウも山葡萄の交配種です。
オーナー醸造家の大岡さんは、世界的にも有名な自然派ワインのワインメーカー。
このワインも亜硫酸無添加はもちろんのこと、ブドウ以外は一切使わずに造っています。
はじめ、やや酸化熟成のニュアンス。
あとから、濃厚な果実味が覆いかぶさります。
完熟した健全なブドウ、山葡萄系の酸、心地よいミネラル感もたっぷり。
飲めば飲むほど美味しさを感じます。
これは特別なワインでした。
うっかり気軽に飲んじゃいましたわ。
Jun. 11
We have kept bad rainy days.
My cooking today.
Edamame
Sashimi
Green Salad
Su My
Goya Chample
Very nice!
1st Kobe Reserva Chardonnay Non-Filtration 2021 3200 yen
I was in charge of this new wine making project.
It is made from 100% Chardonnay grown in Kobe and produced by some natural wine making method.
It was my regular quality check tasting.
I felt natural-pure fruits, elegant acidity and nice minerals.
I felt the body had grown in thickness than before.
I am sure again it is a very fine Chardonnay.
2nd La Grande Colline Japon Syokoshi 2020
Mr. Ohoka, the owner and winemaker of the winery, is a world famous BIO wine producer.
It is made from 90% Syokoshi and 10% Fuji-no-Yume, both which are Japan hybrid grape variety.
It was fermented by wild yeast without sulfur and additives.
At first, I felt some oxidation nuance.
But very big fruits appeared on the nuance soon.
Then I found very comfortable grape essence, unique grape acidity and fine minerals.
This red wine were getting better and better by each glass.
Finally, I found out it was a very special wine.
I regret that I opened this one too much casually.