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今日は地中海風チラシ寿司。
冬場の鍋料理とならんで、夏場の我が家の定番料理です。
寒い時には作らないので、久しぶりの登場です。
酢飯は、リンゴ酢、ワインビネガー、バジル、松の実を合わせます。
ネタは、キハダマグロ、石鯛、銀鮭、ベビーホタテ、トマト、クレス。
久しぶりに料理しましたが、上手にできました。
サイドディッシュは、いつものサラダです。
上出来、上出来。
1本目 オリオル・ロッセール チノ・チャノ シャレロ ムスカ 2021 1,350円
地中海寿司なので、地中海沿岸の白ワイン。
スペイン・ペネデス産のオーガニックワインです。
いつもながらの透明な口当たり。
混り気、雑味のないピュアな飲み口。
透明感がつよくても、豊かな果実味もたっぷりと感じます。
これ、すきだなあ。
2本目 ミソノ・ヴィンヤード ナイアガラ 2020 2,500円 新入荷
先日飲んだ、ホワイト・デラウエアとオレンジ・デラウエアと同時発売となったナイアガラのペティアンです。
2020年の初リリースから、今回で3回目となるリリースになります。
このワインいつも大人気で、これまでのヴィンテージは発売開始と同時に、ほぼ売り切れ。
今回も900本たらずの生産本数なので、早い者勝ちかな?
樹齢50年の古木のナイアガラ100%を無化学農薬・無肥料で栽培。
野生酵母・亜硫酸無添加・無補糖で一次発酵後、ナイアガラの果糖を加え瓶内二次発酵、無濾過で出荷しています。
完熟した洋ナシを思わせるフルーティーなアロマ、複雑で印象的な強い酸、厚みあるボディ。
やっぱ、これ、すごいなあ。
今飲んで美味しいけど、何年か寝かせて熟成をみたくなるペティアンですね。
Arp. 30
I cooked dinner, Sushi a la Mediterranean.
Nabe is my standard cook in the winter.
This sushi is my standard cook in the summer.
Also, I cooked Cobb Salad.
Very good!
1st Oriol Rossell Xino-Xano Xarel-lo Muscat 2021 1350 yen
I chose this white wine made in Mediterranean area for Sushi a la Mediterranean.
It is an organic wine made in Penedes.
It is one of my most favorite white wine.
I like this clean fruits, nice citrus and minerals.
The taste and flavor were really pure and natural.
So tasty!
2nd Misono Vineyard Niagara 2022 2500 yen New Arrivals
This sparkling wine is made from 100% old vine Niagara grown in the estate vineyard in Yoichi Hokkaido by organic method.
It is fermented by wild yeast without sulfur.
It is the third vintage of the young winery.
The previous two vintages were very popular.
Because the product is very small, they became out of stock as soon after release.
I felt matured pear nuance, very impressed strong acidity, rich fruits and deep minerals.
It is tasty drinking now but I want to wait more maturing.
I am sure it is a very fine sparkling wine.
Excellent!