3/13
休肝日
3/14
今日はキムチ鍋です。
暖かくなってきたので、そろそろそろ鍋のシーズンも終わりかな?
ホタルイカとカツオのお刺身もいただきました。
1本目 サンタ・セラファ ガヴィ 2020 2,000円
毎度、キムチ鍋にはしっかりとした白ワインを選びます。
イタリア・ピエモンテの銘酒、ガヴィにはいろいろなスタイルがありますが、これはしっかりとしたミネラル感あふれる超辛口。
キリッと引き締まった味わいに背筋が伸びる思いがします。
さすが、ガヴィ専業のワイナリー。造り手の矜持を感じます。
キムチ鍋に、良く合いました。
2本目 アンコーラ サンジョベーゼ 2020 950円
赤は、イタリア・プーリア産のサンジョベーゼです。
とにかくバランスの良い赤ワインです。
果実味、酸、渋み、ボディがとてもよく釣り合っていて、ストレスが皆無です。
口当たりよく、飲みやすく、雑味がまるでありません。
素直に美味しい良いワインです。
コストパフォーマンスも抜群ですね。
Mar. 13
No Wine Day
Mar. 14
I cooked dinner, Kimuchi-Nabe.
I had a sashimi, as well.
Very nice!
1st Santa Seraffa Gavi 2020 2000 yen
Kimuchi-Nabe needs a full-bodied wine.
I chose this Italy white wine today.
It is made from 100% Cortese grown in Santa Seraffa, Piemonte.
Gavi has many different styles.
This one has a very dry mouthfeel with strong minerals.
The taste made me shape up.
I am sure again that it is an outstandingly fine Gavi.
It was very good for the Kikuchi-Nabe today.
2nd Ancora Sangiovese 2020 950 yen
It is made from 100% Sangiovese grown in Puglia Italy.
It is a really well-balanced red wine.
I felt charming fruits, nice acidity, soft tannin and comfortable mouthfeel.
It is very easy to drink.
It was very good for Kimuchi-Nabe, too.