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毎日、お料理当番。
ホタルイカと真鯛のお刺身
具だくさんサラダ
ラザニア
今日も上手に出来ました。
1本目 ジューステンベルグ シュナン・ブラン 2021 1,450円
南アフリカ・パール地区で有機栽培されたシュナン・ブランを手摘みで収穫、野生酵母で発酵。
研ぎ澄まされたようなミネラル感と豊かな果実味、綺麗に伸びる酸。
極めてピュアで自然を感じる白ワインです。
これ、1500円は破格だと思います。
2本目 ジューステンベルグ マイバーグ・ブロス サンソー 2020 1,650円
これ、すごーくやさしい口当たりのワインです。
自家葡萄園の有機栽培の古木のサンソーを野生酵母、亜硫酸無添加で発酵。
わずか5日間の醸し期間を経て、オークの古樽で9か月熟成を経ています。
ブルゴーニュのビオ系のピノ・ノワールを思わせる味わい。
自然派系のお好きな方は、きっとはまりますよ。
ワタシは、はまっています。
Mar. 2
I cook dinner everyday.
Sashimi
Cob Salad
Lasagna
Very good!
1st Joostenberg Chenin Blanc 2021 1450 yen
It is made from 100% Chenin Blanc grown in Paarl South Africa by organic method.
All of the grapes were picked up by hand and fermented with wild yeast.
I felt super fine minerals, very rich minerals and beautiful acidity.
The style is outstandingly pure and natural.
This price is amazingly reasonable, I think.
2nd Joostenberg Mybergh Bros. Cinsault 2020 1650 yen
The mouthfeel was truly soft and elegant.
It is made from 100% Cinsault grown in the estate vineyard in Paarl by organic method.
The grapes are fermented by wild yeast without sulfur.
After the only five days maceration, the wine is matured in the cask for nine months.
The taste was similar Burgundy BIO Pinot Noir, I felt.
If you like “vin de nature”, you must fall in love with this one.
I love this one, too!