2/19
季節外れのポカポカ陽気の日曜日。
梅が綺麗だと聞いて、横浜・三渓園に出かけました。
横浜のリラックスの事務所には20年以上通っていますが、三渓園に来るのは初めてです。
火力発電所や造船所の巨大なコンビナートが立ち並ぶ本牧に、こんな広大な美しい日本庭園があるとは驚きです。
梅は満開には少し早かったようですが、とても綺麗です。
日曜日とあって、大勢の観光客で賑わっています。
茶店でお汁粉を頂きました。
おいしかったです。
三渓園を後にして、横浜駅北口のリゴレットで早めの夕食。
ここも昔からお気に入りのワインバー。
どのお料理もしっかり美味しい。
ワインはプロヴァンスのロゼにしました。
ロゼに合いそうだと思って選んだお料理と、絶妙なマリアージュを見せてくれました。
ムール貝の残りのスープで作ってもらったリゾットは最高でした。
デザートまでしっかり頂き、
締めは横浜みなとみらいの蒸留所で仕込んだジンをベースにしたジントニック。
これも美味しくてびっくり。横浜でジンを造っているんですね。
久しぶりの休日のお出かけを満喫です。
ありがとうございました!!
Feb.19
It was an unseasonably warm Sunday today.
I went to Yokohama and had a walk in Sankeien Garden, which is a famous Japanese landscape garden.
Even though I go to Yokohama office once a week, I had visited to this garden at the first time.
I was surprised at seeing the huge traditional garden in Yokohama Bay Area, which is a big industrial zone.
There were many plum blossoms in bloom.
So beautiful!
I had a cup of Oshiruko, a sweet red-bean soup, at the tea house.
Very nice!
After the walk in Sankeien, I moved to near of Yokohama Station.
Then I had a nice dinner at Rigoletto Ocean Club, which is my favorite wine bar.
Every dish was very nice as usual.
I chose a bottle of rose wine made in Provence.
It was very good, too.
I enjoyed a desert dish, too.
At last, I drank a glass of Gin Tonic based by a private gin of the wine bar distilled at a small Yokohama gin distillery.
I didn’t know you have a gin made in Yokohama.
It was a very nice holiday.
Thank you so much!