1/12
なんやかやと、慌ただしく、忙しい一日でした。
今夜は焼肉にしました。
黒毛和牛のカイノミ、美味でした。
1本目 オリオル・ロッセール チノ・チャノ シャレロ・ムスカ 2021 1,300円
スペイン・ペネデスの自家葡萄園で、有機栽培されたシャレロ85%、ムスカ15%のブレンド。
たっぷりとしたフルーツ、シトラス系の酸と厚みのあるミネラル感。
本当に澄み切ったピュアな味わい。
それでいて、しっかりとした飲みごたえもあります。
美味しいです。
2本目 オリオル・ロッセール チノ・チャノ メルロー・シラー 2020 1,300円
赤はメルロー70%とシラー30%のブレンド。
こちらも自家葡萄園でオーガニック栽培されたブドウです。
豊かな果実味、ピュアな酸、なめらかな、なめらかな継ぎ目のないタンニン。
なんだか、とてもゆったりとしたワインです。
今夜の焼肉をよく引き立ててくれました。
Jan. 12
I was very busy today.
The dinner today was Yakiniku BBQ.
Very good!
1st Oriol Rossell Xino-Xano Xarel-Lo Muscat 2021 1300 yen
It is made from 70% Xarel-Lo and 30% Muscat grown in the estate vineyards in Penedes by organic method.
I felt big volume fruits, clean citrus and very nice minerals.
The style was really pure and natural.
I like this organic wine very much!
2nd Oriol Rossell Xino-Xano Merlot Syrah 2021 1300 yen
The red is made from Merlot and Syrah.
All of the grapes were grown in the estate vineyards by organic method, too.
I felt rich fruits, pure acidity and seamless tannins.
It was a really beautiful red wine.
It was very good for Yakiniku BBQ today.