町田 トラットリア・ダイ

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今日の夕食は、町田のトラットリア・ダイで。

岩手三陸の生牡蠣からスタート。

 

 

白はハンガリーのトカイ。

 

 

トカイと言えば、昔は甘口のワインでしたが、これはすっきり系の辛口。

ピュアな果実味としっかりとした酸、美味しいです。

 

 

 

こちらのお料理は何を頼んでもおいしいです。

 

 

化学調味料を使わず、素材を生かした薄味がうれしいです。

 

 

ピッツァ最高!

 

 

赤はイタリア・サルディーヤのカンノナウ。

これがまた美味しい。

 

 

ブルゴーニュを思わせるサラリとした口当たり。

満足度の高い1本でした。

 

 

デザートまで、しっかり頂きました。

ああ、満足、満足。

 

 

Jan. 11

I went to Machida and had a dinner at Torattoria Dai.

 

I enjoyed very nice dishes.

 

Every dish was so delicious.

 

The cooks were light, natural and elegant.

 

Pizza was outstanding!

 

I chose a bottle of Tokaji Furmint at first.

Tokaji used to be a sweet wine but this one is a dry fresh wine.

I felt pure fruits and good acidity.

Very nice!

 

Then I chose a bottle of Cannonau di Sardegna.

The red wine was very good, too.

I felt elegant fruits, charming red berries and cool mouthfeel.

 

Both of the bottles were very delicious!

 

I had a nice desert, too.

 

It was a very nice dinner.

Thank you very much!