1/1
新年あけましておめでとうございます。
2001年1月にスタートした、このペログビワイン日記は23年目に入りました。
今年もよろしくお願いします。
我が家の窓から初日の出を拝みました。
朝、氏神様の春日神社に初詣。
檀那寺の華厳院にもお参り。
家に帰って、お雑煮と簡単なおせち料理をいただきました。
あとは散歩をしたり、穏やかな元日。
夜はキムチ鍋にしました。
おいしかったです。
1本目 キザンワイン 白 2021
今年の一本目は、キザンの白。甲州でスタートです。
文句なしの美味しさ。
本当に良いワインです。
2本目 キザンワイン 赤 2021
赤もキザンです。
ブラッククイーン100%から、こんなエレガントな立派なワインが出来るなんて、
この日記を書き始めた22年前には、全く予想も出来ませんでした。
日本のワインの進化は、本当に凄いと思います。
Jan. 1
A Happy New Year!
This diary goes into the 23th year!
I saw the first sunrise of this year from my home.
I visited to Kasuga Shrine, which is my host sharine.
Then I visited to Kegon-in Temple, which is my host temple.
Then I came back home and had New Year dishes.
They were very nice.
Then I had a relax time all day long.
Then I cooked dinner, Kimuchi-Nabe.
Very good!
1st Kizan Wine White 2021
The first wine in this year was Kizan White.
It is made from 100% Koshu grown in Yamanashi.
I was sure again this one was a perfect Koshu wine.
Very nice!
2nd Kizan Wine Red 2021
The first red wine in this year was Kizan, too.
It is made from 100% Black Queen grown in Yamanashi.
I couldn’t predict that you can taste such elegant Black Queen when I started writing this diary22 years ago.
Japan Wine has evolved very, very much.