新年あけましておめでとうございます。

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新年あけましておめでとうございます。

2001年1月にスタートした、このペログビワイン日記は23年目に入りました。

今年もよろしくお願いします。

 

我が家の窓から初日の出を拝みました。

 

 

朝、氏神様の春日神社に初詣。

 

 

 

檀那寺の華厳院にもお参り。

 

 

 

家に帰って、お雑煮と簡単なおせち料理をいただきました。

 

 

あとは散歩をしたり、穏やかな元日。

 

 

夜はキムチ鍋にしました。

 

 

おいしかったです。

 

 

1本目 キザンワイン 白  2021 

今年の一本目は、キザンの白。甲州でスタートです。

文句なしの美味しさ。

本当に良いワインです。

 

 

2本目 キザンワイン 赤  2021

赤もキザンです。

ブラッククイーン100%から、こんなエレガントな立派なワインが出来るなんて、

この日記を書き始めた22年前には、全く予想も出来ませんでした。

日本のワインの進化は、本当に凄いと思います。

 

 

Jan. 1

 

A Happy New Year!

 

This diary goes into the 23th year!

 

I saw the first sunrise of this year from my home.

 

I visited to Kasuga Shrine, which is my host sharine.

 

Then I visited to Kegon-in Temple, which is my host temple.

 

Then I came back home and had New Year dishes.

They were very nice.

 

Then I had a relax time all day long.

 

Then I cooked dinner, Kimuchi-Nabe.

 

Very good!

 

 

1st Kizan Wine White 2021

The first wine in this year was Kizan White.

It is made from 100% Koshu grown in Yamanashi.

I was sure again this one was a perfect Koshu wine.

Very nice!

 

 

2nd Kizan Wine Red 2021

The first red wine in this year was Kizan, too.

It is made from 100% Black Queen grown in Yamanashi.

I couldn’t predict that you can taste such elegant Black Queen when I started writing this diary22 years ago.

Japan Wine has evolved very, very much.