これから毎日 お料理当番

12/17

お料理当番。

daimajoさま左手首骨折のため、当分の間ワタシが毎日お料理当番です。

 

前菜プレート

ハモン、サーモンマリネ、チーズ、ミニトマト、ナッツ、プルーン

 

 

グリーンサラダ

 

 

南部地鶏の香草焼き

 

 

大変よくできました。

 

 

1本目 アンコーラ ガルガネーラ 2019  950円

リラックスワインの中では地味目のイタリア・ヴェネトの白ワイン。

ガルガネーラはソアヴェのブドウ品種として知られていますね。

すっきりとしたキレイな果実味、バランスの良い酸と適度なミネラル感。

地味目ですが、ピュア感あふれるしっかり美味しい白ワインです。

 

 

2本目 アンコーラ サンジョヴェーゼ 2020  950円

赤も地味目なイタリア・プーリアの赤ワイン。

これもピュアでキレイな飲み口。

果実味、酸、渋み、後味、どれをとっても申し分のないクオリティー。

これで、千円未満というのは、リラックスワインならではだと思いますが、如何せん地味。

あまり売れていません。ワタシの力不足を象徴する一本です。

 

Dec. 17

I cooked dinner.

Because daimajo-sama has a broken wrist bone, I must cook dinner every day for the time being.

 

Starter Plate

 

Green Salad

 

Herb Roast Chicken

 

 

1st Ancora Garganega 2020  950 yen

It is made from 100% Garganega grown in Veneto.

Garganega is known by the grape variety which produces Soave.

I felt pure fruits, good acidity and fine minerals.

It is a very nice white wine with very reasonable price.

However, it doesn’t sell well because of my poor sales ability.

 

 

2nd Ancora Sangiovese 2020  950 yen

It is made from 100% Sangiovese grown in Puglia.

I felt very nice fruits, good acidity, fine tannin and comfortable mouthfeel.

It is a very pure and charming red wine.

However, it doesn’t sell well because of my poor sales ability, too.