12/17
お料理当番。
daimajoさま左手首骨折のため、当分の間ワタシが毎日お料理当番です。
前菜プレート
ハモン、サーモンマリネ、チーズ、ミニトマト、ナッツ、プルーン
グリーンサラダ
南部地鶏の香草焼き
大変よくできました。
1本目 アンコーラ ガルガネーラ 2019 950円
リラックスワインの中では地味目のイタリア・ヴェネトの白ワイン。
ガルガネーラはソアヴェのブドウ品種として知られていますね。
すっきりとしたキレイな果実味、バランスの良い酸と適度なミネラル感。
地味目ですが、ピュア感あふれるしっかり美味しい白ワインです。
2本目 アンコーラ サンジョヴェーゼ 2020 950円
赤も地味目なイタリア・プーリアの赤ワイン。
これもピュアでキレイな飲み口。
果実味、酸、渋み、後味、どれをとっても申し分のないクオリティー。
これで、千円未満というのは、リラックスワインならではだと思いますが、如何せん地味。
あまり売れていません。ワタシの力不足を象徴する一本です。
Dec. 17
I cooked dinner.
Because daimajo-sama has a broken wrist bone, I must cook dinner every day for the time being.
Starter Plate
Green Salad
Herb Roast Chicken
1st Ancora Garganega 2020 950 yen
It is made from 100% Garganega grown in Veneto.
Garganega is known by the grape variety which produces Soave.
I felt pure fruits, good acidity and fine minerals.
It is a very nice white wine with very reasonable price.
However, it doesn’t sell well because of my poor sales ability.
2nd Ancora Sangiovese 2020 950 yen
It is made from 100% Sangiovese grown in Puglia.
I felt very nice fruits, good acidity, fine tannin and comfortable mouthfeel.
It is a very pure and charming red wine.
However, it doesn’t sell well because of my poor sales ability, too.