11/10
今日は調布の深大寺にお参り。
好天に恵まれ、とても気持ちの良い参詣です。
紅葉も見事でした。
お昼に門前で、鴨南ばん蕎麦をいただきました。
とても美味しかったです。
帰宅後、夜は焼肉にしました。
黒毛和牛は美味しいです。
1本目 マルキドボーラン ソーヴィニヨン・ブラン 2021 930円
この新ヴィンテージを飲むのは、今月5日に続いて2回目です。
フレッシュな果実味、きれいな酸とミネラル感。
ふわっとアフターに残る心地よい後味。
やっぱり1,000円以下のワインとは思えません。
いいぞ、マルキドボーラン!
2本目 アル・エ・ディレ ピノ・ネーロ 2018 1,650円
赤はヴェネトのピノ・ネーロ。
ピノならではの魅惑的な果実味、美しい酸と、上品な舌触り。
やっぱり、このピノ・ノワールはとても良いです。
申し分ありません。非の打ちどころがみつかりません。
いいぞ、アル・エ・ディレ!
Nov. 10
I went to Jindaiji Temple in Chofu.
I saw beautiful autumn leaves.
It was a very nice visit.
I had nice Soba lunch near the temple.
Very good!
After I came home, I had a Yakiniku BBQ dinner.
1st Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc 2021 930 yen
It was the second time I had tasted this new vintage.
I felt very fresh fruits, nice acidity and good minerals.
It has a very, very high cost performance, I think.
Very good!
2nd al & dile Pinot Nero 2018 1650 yen
I chose this Pinot Noir for Yakiniku.
It is made from 100% Pinot Noir grown in Veneto Italy.
It is one of my most favorite Pinot Noir under 2000 yen.
I felt charming red berries, beautiful acidity and very good mouthfeel.
It was very good for Wagyu meet today.