師走なみの寒さ

10/24

休肝日

 

 

10/25

東京は師走なみの寒さ。

いや、本当に寒い一日でした。

 

本日のお刺身。

 

 

宮城産生バチマグロ、熊本産真鯛、三陸沖イナダ

 

バチマグロが特に美味しかったです。

 

 

1本目 オリオル・ロッセール チノ・チャノ シャレロ ムスカ 2020  1,300円

スペイン・ペネデスの自家葡萄園で有機栽培されたシャレロとムスカのブレンド。

澄んだ果実味と柑橘系の酸。そしてお決まりのミネラル感。

数あるリラックスワインの中でも、飛び切りの透明感があります。

きれいな、実にきれいな白ワインです。

 

 

2本目 オリオル・ロッセール チノ・チャノ メルロー シラー 2019  1,300円

赤は自家葡萄園で有機栽培されたメルロー70%とシラー30%のブレンド。

以前はシラー比率の高い、濃い目の味わいでしたが、現在のブレンドはメルロー比率が高い軽やかな味わい。

黒いベリー系の果実味、チャーミングな酸、なめらかなタンニン。

口当たりは、さらりと心地よいです。

赤もとても良いワインだと思います。

 

 

Oct. 24

No Wine Day

 

 

Oct. 25

It was a very cold day in Tokyo.

The temperature was as same as middle December.

 

Sashimi Today

 

 

1st Oriol Rossell Xino-Xano Xarel-lo Musucat 2020  1300 yen

It is made from 50% Xarel-lo and 50% Muscat grown in the estate vineyards in Penedes by organic method.

I felt clean fruits, good citrus and fine minerals.

It is one of the most transparent white wines in Relax Wine, I think.

The taste and flavor are really pure and natural.

Very good!

 

 

2nd Oriol Rossell Xino-Xano Merlot Syrah 2019  1300 yen

The red is made from 70% Merlot and 30% Syrah grown in the estate vineyards in Penedes by organic method.

The proportion of Syrah was higher than Merlot before but the blend has changed recently.

The style of this one was heavy before but it has changed to elegant.

I felt nice black berries, charming acidity and silky tannin.

The mouthfeel was very comfortable.

I am sure again it is a really good wine.