8/21
昼から神戸に向かいます。
新幹線車内で、品川貝づくし弁当と崎陽軒ポケットシウマイ。
これが食べたくて、お昼の新幹線にしたと言っても過言ではありません。
今日の泊りは新神戸ですが、夕方、大阪・鶴橋に移動。
初めて来ましたが、ディープ感の強い街ですね。
ワイン仲間がイチオシの”エノテカ・アルキミスタ”で夕食。
ここのお料理は最高でした。
どのお皿も、しっかりとしたイタリアンの技術に裏打ちされたオリジナルレシピ。
何を食べても圧倒的な美味しさ。
松茸の土瓶蒸しが、イタリアン!
ワインは、北海道、オーストリア、シチリア。
良いワインばかりでした。
いや、あまりの美味しさ、素晴らしさに感動しました。
ここまでで、今年一番のお店ですね。
明日の早朝からシャルドネの収穫があります。
で、タクシーで新大阪駅に行って、新幹線で新神戸に戻りました。
帰りはらくちんでした。
ホテルの窓から神戸の夜景がきれいでした。
Aug. 21
I went to Kobe afternoon.
I had a nice “Ekiben launch” on the train.
I arrived at Shin-Kobe early evening and move to Osaka Tsuruhashi.
I came here at the first time.
It looks a very deep town.
I had a private dinner at Enoteca Alchimista.
I was amazed at the outstanding quality of the all dishes.
Every dish was indeed superb.
Every dish was overwhelmingly delicious.
I was moved a lot.
We tasted very fine wines, too.
The restaurant was so great.
It is the number one restaurant for me in this year.
After dinner, I went back to Shin-Kobe.
I saw a beautiful night view from the room.
Very good!!