8/5
休肝日
8/6
今年はすっかり黒とう病にやられてしまった庭のカベルネですが、いちおうヴェレゾンが始まりました。
経過観察のみ継続します。
さて、お料理当番。
キハダマグロ、アボカド、長芋、キウイのタルタル
グリーンリーフのサラダ
黒毛和牛のステーキ
やっぱり黒毛和牛は旨いです。
あと前菜のマグロのタルタルですが、新たにキウイを加えてみたら酸と甘みでぐーんと味が引きしまりましたよ。
1本目 アンコーラ ピノ・グリージョ ロゼ 2020 1,000円
ひさしぶりに飲みましたが、やっぱこれ凄く美味しいです。
早づみのイチゴや新鮮なラズベリーを思わせる赤い果実の酸。
フルーティでありながら切れ味も抜群。
マグロのタルタルの色合わせ。大成功です。
ロンバルディア産のピノ・グリージョ90%にピノ・ノワールが10%ブレンドされています。
2本目 ラ・クロワ・グラシオ ピクプール・ド・ピネ 2019 1,700円
料理は赤ワインソースのステーキですが、なんとなく白ワインが飲みたくてこれ選びました。
果肉の厚味がしっかり乗った白ワインは、ステーキにだって良く合います。
ミネラル感もしっかりだし、シトラス系の風味が爽やか。
南フランス・ラングドック産のワタシのイチオシです。
Aug. 5
No Wine Day
Aug. 6
The vine in my garden has got a illness in this year.
But the grapes has started the coloring.
I will keep watching it.
I cooked dinner.
Marugo, Avocado, Nagaimo and Kiwi Tartar
Green Salad
Wagyu Beef Steak
1st Ancora Pinot Grigio Rose 2020 1000 yen
It is made from 90% Pinot Grigio and 10% Pinot Noir grown in Lombardia Itlaly.
I felt very charming red berries, fresh acidity and nice minerals.
It was very good for Tartar today.
What a nice rose wine is this!
2nd La Croix Gratiot Picpoul de Pinet 2019 1700 yen
Even though the main dish today was beef steak, I wanted to taste a white wine.
Then I chose this Languedoc white wine.
Because it has very rich fruits, the pairing with the steak was very nice.
I like the fine citrus and good minerals very much.
It is one of my most favorite white wines.